UPPSALA. Som svar på stenkastning samt annan skadegörelse och kriminalitet som drabbar flera mångkulturella stadsdelar i Uppsala, så väljer man nu att satsa på sommarfotboll för ”ungdomarna”.

Nordfront har tidigare rapporterat om den våg av stenkastning, bilbränder och annan skadegörelse som drabbar flera stadsdelar i Uppsala. Det är främst de mångkulturella stadsdelarna Gottsunda, Sävja, Stenhagen och Gränby som ”berikats” kraftfullt av rasfrämlingar som också drabbats hårdast av bland annat stenkastning mot polis och räddningstjänst.

Som ett svar på kriminaliteten väljer man nu att satsa på sommarfotboll i de mest utsatta områdena av staden. Närmare bestämt rör det sig om nattfotboll samt att ”ungdomarna” även erbjuds andra aktiviteter som att grilla tillsammans och umgås utomhus när vädret tillåter.

– Det gör vi utifrån att ungdomarna, våra lokala samarbetspartners i de lokala områdena, och kommunen har efterfrågat att vi ska göra det här. Det är uppemot 300 ungdomar vi sysselsätter varje helg och behovet är stort under sommaren att de fortsätter ha aktiviteter och att de har någonstans att vara, säger Cilla Fischer som är marknadsansvarig på Sirius fotboll.

Det var efter stenkastning i mångkulturella Stenhagen i början av juni i år som det bestämdes att nattfotbollen och grillandet skulle bedrivas även under sommartid. Utöver Sirius fotboll är även andra lokala samarbetspartners involverade i projektet som man hoppas ska stävja kriminaliteten.

Källa:
Efter stenkastningen – satsar på sommarfotboll


  • Publicerad:
    2016-07-24 18:50