SÖDERTÄLJE. I bland annat stadsdelarna Ronna, Hovsjö och Fornhöjden brinner bilar och skott har avlossats under natten. Räddningstjänsten menar att det är den stökigaste natten sedan invandrarkravallerna i Husby.

Mellan klockan 22.30 och 00.30 natten till idag brann det på ett tiotal platser runt Södertälje. Bland annat hade gärningsmännen tänt eld på soprum och bilar samt högar med bildäck.

Flera skott ska även ha avlossats av personer som färdades på moped eller i bil, dock uppges ingen person ha blivit skadad. Polisen har säkrat flera tomhylsor som kommer att analyseras och användas som bevis.

— Det har varit skottlossning vid två tillfällen på samma väg, men inga människor har blivit utsatta och vi har inte kunnat se att någon egendom blivit förstörd, säger Pär Carlsson, närpolischef i Södertälje.

Polisen är försiktig med att koppla händelserna till de domar som nyligen föll mot medlemmar i det så kallade Södertäljenätverket och menar att man ännu inte har några konkreta bevis på att så är fallet.

— Vi är inte naiva, men vi har inget som pekar på att det finns ett samband. Det enda som pekar på det är att det hände i går, menar en polisman.

Räddningstjänsten menar att det är den våldsammaste natten sedan de ökända invandrarkravallerna i Husby förra året som sedermera skulle komma att sprida sig till andra städer och väcka stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands.

— Visst brinner det någon enstaka bil då och då, men inte på det här sättet. Man får gå tillbaka till Husbybränderna för att hitta något likande som det här, uppger Peter Eriksson som är operativ chef vid räddningstjänsten i Stockholms län.

Källor:
Brandkåren: ”Stökigaste natten sedan Husby”
Skott och bränder i Södertälje


  • Publicerad:
    2014-09-02 18:00