Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Oroligt i Rinkeby igen

Av Redaktionen, 2014-08-25
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Under söndagskvällen stacks bilar i brand och en brandbomb kastades in på Kulturhuset i den invandrartäta Stockholmsförorten Rinkeby. När polis anlände till platsen utsattes de för stenkastning av stökiga ungdomar.

Senast i juli i år rapporterade Nordfront om hur polisen utsatts för stenkastning i den invandrartäta Stockholmsförorten Rinkeby. Nu har det hänt igen. Under söndagskvällen larmades polisen om att det återigen skett oroligheter i förorten. En brandbomb hade kastats in på Kulturhuset i centrala Rinkeby och två bilar hade satts i brand.

När en polispatrull kom till platsen och skulle stanna ett fordon möttes de av stenkastning. Vid tolvtiden på natten hade Storstockholms brandförsvar ännu inte kunnat ta sig in i de centrala delarna av Rinkeby på grund av stenkastningen.

Det är inte första gången som polisen råkar ut för stenkastning eller att bilar brinner i en Stockholmsförort. I mitten på maj 2013 skedde de så kallade Husbykravallerna som spred sig runt i Sverige. Bilar stacks i brand och polisen råkade även då ut för stenkastning. Kostnaden för kravallerna då ska ha blivit minst 63 miljoner kronor.

Källa:
Brandbomb mot kulturhus i Rinkeby

Fakta om invandrarkravallerna

Den 19 maj 2013 fick polisen i Stockholm larm om ett pågående upplopp i Husby. Invandrarungdomar satte under natten över hundra fordon i brand. Upploppen spred sig under veckan till flera andra Stockholmsförorter och även till städerna Borlänge, Falun, Gävle, Linköping, Lysekil, Malung, Växjö, Västerås, Umeå och Örebro.

Helgen den 24 till 25 maj samlades flera nationella och vanliga svenskar i ett medborgargarde för att slå tillbaka mot invandrargängen.

Upploppen som pågick i den invandrartäta förorten Husby ledde till 400 anmälningar om brott. Enligt en sammanställning gjord av Sveriges Radio Ekot lades hela 90 procent av anmälningarna mot våldsverkarna ner. Tidningen SvD har räknat ut att den totala kostnaden för raskravallerna är minst 63 miljoner.


  • Publicerad:
    2014-08-25 12:10