RINKEBY. Justitieminister Beatrice Ask berömde tidigare i år somalierna bakom föreningen Tro, hopp och kärlek i Rinkeby. Nu sitter en av initiativtagarna häktad misstänkt för grov våldtäkt.

Ask_somalie

Här syns Beatrice Ask tillsammans med en av de häktade somalierna. FOTO: Polismyndigheten i Stockholm.

Beatrice Ask besökte tidigare i år den mångkulturella stadsdelen Rinkeby med anledning av den ökande brottsligheten och polisens nya initiativ kallat Fenix. Fenix är en polisinsats som syftar till att ”arbeta hämmande mot den grupp av individer som tydligt står för kriminaliteten i området”.

Under sitt besök passade Ask på att berömma den grupp somalier som startat föreningen Tro, hopp och kärlek.

— Det är ett bra initiativ av ungdomarna att engagera sig, det visar att ungdomar vill hjälpa till. Det är också bra av Polisen att vara positiv till Tro, hopp och kärlek, sade hon då.

Nu sitter föreningens talman och en av grundarna häktad misstänkt för grov våldtäkt. Enligt uppgifter till tidningen Fria Tider ska ytterligare minst två personer med kopplingar till föreningen för närvarande sitta häktade misstänkta för brottet.

— Det har hänt ett massa flertal rån, mot apoteket till exempel, och det är absolut inte bra, ska den nu häktade talmannen ha sagt under en intervju med Sveriges radio. Han ska vidare ha menat att föreningen ”skapar en massa trygghet och sprider en massa kärlek”.

Källa:
Här syns Beatrice Ask med våldtäktshäktad somalier


  • Publicerad:
    2014-09-30 18:00