KARLSKRONA. I samband med att homofestivalen Pride pågår i Karlskrona tvingas stadens busschaufförer att köra runt med regnbågsflaggor. Efter att dett uppmärksammats i sociala medier att vissa chaufförer tagit ner flaggorna i protest går nu deras arbetsgivare ut i media och hotar med ”konsekvenser” för alla chaufförer som vägrar köra runt med prideflaggor.

gay-pride-08_thumb

Vissa av Karlskronas busschaufförer vill inte propagera för homolobbyns dekadens på arbetstid – Nu hotar arbetsgivaren med ”konsekvenser”.

Under torsdagens inleddes Pride-festivalen i Karlskrona och precis som i många andra svenska städer som homolobbyn valt att hålla sina festivaler i tvingas stadens busschaufförer att köra med regnbågsflaggor på sina bussar.

Alla chaufförer är dock inte nöjda med sina bussars nya ”inventarier” och har därför helt enkelt plockat ned dem. Detta uppmärksammades på sociala medier av en av deras kollegor som också gav dem sitt fulla stöd, med en kränkt arbetsgivare och homolobby som följd. I lokalmedia tar Bergkvarabuss trafikchef Mats Knutsson avstånd från sina anställdas agerande och förklarar:

— Vi stöttar ju den här festivalen till fullo, tillsammans. Och Bergkvarabuss policy är naturligtvis så också, som sagt var. Det ingår ju i bussens inventarier, det är ju inget busschauffören ska hålla på och plocka med. Naturligtvis inte, det är förbjudet.

Det är bussarna som kör stadstrafik i Blekinge som tvingas ha regnbågsflaggor. De övriga bussarna i länet slipper då flaggorna ändå blåser av vid hastigheter över 70 kilometer i timmen.

Sophia Ahlin, ordförande för Karlskrona Pride, är ”besviken” över busschaufförernas agerande, även om hon inte är ”förvånad på det sättet” då hon menar sig veta att det finns ett motstånd mot ”alla människors lika värde”.

— Det här handlar ju om en manifestation för människors rätt att älska vem de vill och inget annat, berättar hon för lokalmedia.

Anna Claesson, informationsansvarig på Blekingetrafiken, som är Bergkvarabuss uppdragsgivare, är också väldigt negativ inställd till chaufförernas agerande och förklarar:

— Busschaufförerna har ingen frihet att välja om de ska ha flaggor på sina bussar. Det här är inte okej.

Bergkvarabuss låter meddela att man kommer att vidta åtgärder och reda ut situationen.

— Vi är väldigt tydliga med det här och kommer att gå vidare med detta och studera enskilda personer och vad de har gjort och vad de tycker och vi kommer vara väldigt tydliga framöver vad som gäller, konstaterar Mats Knutsson.

På fråga vad en busschaufför riskerar för straff för ett sådant agerande eller huruvida de riskerar att förlora jobbet vill dock Knutsson inte riktigt ge klara besked men menar att det är ett ”allvarligt fel”.

— Vi måste först verkligen veta att de gör det. Men det är ju ett allvarligt fel och det är ju skriftlig varning… eller mera naturligtvis, avslutar han.

Källa:
Busschaufförer vägrar köra med Prideflaggor


  • Publicerad:
    2016-05-27 22:45