SVERIGE. KD-politikern Kauko Antbacke har valt att lämna uppdraget som partiordförande i Alvesta efter att han hamnat i blåsväder på grund av han skrivit ett inlägg som kritiserar Pride.

Det var nyligen som den kristdemokratiske politikern Kauko Antbacke skrev olika inlägg på sociala medier där han bland annat kritiserade Alvesta kommun för att ha hissat regnbågsflaggan under Växjö Pride, men inte hissade den norska flaggan under Norges nationaldag. Antbacke ska även ha skrivit att ”Pride inte tillhör vår kultur”, en kommentar han fått mycket kritik för.

”Du har rätt att hissa vilken flagga du vill om det så är Saudiarabiens gröna med halshuggarsvärdet eller ISIS-flaggan eller Pride. Jag kan inte för allt smör i Småland respektera det dessa flaggor står för”, ska Antbacke också ha skrivit. Något som partiets distriktsordförande Eva Johnsson reagerade starkt emot.

— Vi har haft en dialog om att jag och partiet inte står bakom de uttalanden som han har gjort. Men beslutet att sluta är hans eget, säger hon.

Källa:
KD-politiker avgår efter Pridekritik


  • Publicerad:
    2016-06-15 10:50