SIONISM. Judisk maktorganisationen World Jewish Congress anser att det antisionistiska motståndet i Sverige är ”alarmerande” och vill nu bland annat förbjuda nationalsocialistiska symboler för att försöka hindra den växande oppositionen.

Den internationella judisk maktorganisationen World Jewish Congress (WJC) anser att det växande antisionistiska motståndet i Sverige är ”alarmerande”. Juden bakom uttalandet är organisationens vice ordförande, Robert Singer, som under onsdagen besökte Sverige i syfte att påverka politiker att vidta kraftåtgärder mot människor som kritiserar judisk makt.

Förutom muslimer pekades så kallade ”nazister” ut som den särskilda grupp som WJC är oroliga över:

— Nazister får inte ges möjlighet att öppet marschera med symboler som kränker andra grupper i det svenska samhället. Det här måste man ta tag i via lagstiftningen, menade Singer som med detta åsyftade Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg den 30 september.

Singer har under sitt besök i Sverige samtalat med bland annat olika ministrar och polischefer. En av de ministrar som han pratade med är den kontroversielle och mot Motståndsrörelsen mycket fientlige inrikesministern Morgan Johansson.

— Vi hade ett väldigt bra och konstruktivt samtal med Robert Singer. Han var angelägen om att våra kontakter ska fortsätta och vi informerade honom om att vi tänker se över lagen om hets mot folkgrupp och ordningslagen, sa Johansson.

Singer uppgav sig vara mycket nöjd med detta besked även om han menade att regeringen ”inte gör tillräckligt”. Han passade bisarrt nog dessutom på att berömma polisen som stoppade Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg och som upprepade gånger gick till våldsamma attacker mot organisationens aktivister.

Polisen i full färd med att tillfredsställa judisk maktorganisationen World Jewish Congress.

Den judiska lobbyorganisationen lade sig också i Göteborgsdemonstrationen i förväg och lyckades därmed påverka hur svenskar demonstrerar i Sverige. Bara timmar innan Förvaltningsrättens intention att köra över polisens beslut och ändra demonstrationsrutten offentliggjordes, så lät GP publicera en uppmaning från World Jewish Congress om att göra just detta. Kravet om ändrad rutt kom efter att polisen tidigare flyttat den ursprungliga demonstrationsvägen så att den passerade i närheten av stadens synagoga, mitt under firandet av den judiska högtiden Yom kippur.

World Jewish Congress krävde inför demonstrationen i Göteborg att Motståndsrörelsens rutt skulle ändras – vilket den också gjorde i sista stund.

World Jewish Congress är en av de mäktigaste judisk maktorganisationerna i världen med filialer i bland annat Bryssel, Paris, Moskva och Buenos Aires. De har också kopplingar till den franska branschen av Rothschild-familjen genom dess ordförande David René de Rothschild. Organisationen har under flera decennier arbetat mot bland annat europeiska rörelser som motsatt sig massinvandringen till kontinenten, verkat för omfattande internetcensur samt jagat ålderstigna människor som arbetade i diverse arbetsläger under andra världskriget.

Källor:
Internationell oro för ökande antisemitism i Sverige
World Jewish Congress Wikipedia


  • Publicerad:
    2017-11-25 14:30