INRIKES. SD och M vill avsätta den judisk maktlojale justitieministern Morgan Johansson. 

Justitieministern Morgan Johansson i hånad bild.

Sverigedemokraterna (SD) meddelade idag att de kommer att väcka en misstroendeförklaring mot den socialdemokratiske justitieministern Morgan Johansson. Detta efter den senaste tidens uppmärksammade kriminella våldsdåd.

— Det är uppenbart att justitieministern, som i det här fallet är ytterst ansvarig för att klara de här situationerna, inte förstår allvaret. Han klarar inte av att hantera det och därför borde riksdagen på något sätt markera missnöje med det arbete som tyvärr inte sker, säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson.

Han tror inte att ett byte av justitieminister kommer att stävja den invandringsrelaterade kriminalitet men att det ändå finns poänger med en misstroendeförklaring.

— Dels så understryker det ju allvaret, dels så ger man den befintliga justitieministern en väldigt tydlig signal om att vi förväntar oss mer. Man ger inte minst regeringschefen en väldigt tydlig signal från riksdagen om att vi förväntar oss mer, och att vi förväntar oss att man faktiskt gör nånting, säger Åkesson.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har uppgett att han kommer att stödja SD:s misstroendeförklaring.

— Det är rätt att nu rikta misstroende mot justitieministern. Han är sedan fem år ytterst ansvarig för den situation vi har fått i Sverige. Den är helt ohållbar. Antingen gör en minister sitt jobb eller så tar man konsekvenserna och avgår. Vi kommer att rösta för en misstroendeförklaring.

Statsminister Stefan Löfven har i sin tur sagt att han har fullt förtroende för justitieministern.

Morgan Johansson har – förutom att grovt ha misslyckats med att stoppa vågen av sprängningar och skjutningar i Sverige – även utmärkt sig som särskilt trogen judiska lobbyister. Efter att mäktiga Judiska världskongressen besökte honom 2017 meddelade Johansson att polisen kommer att rikta in sig mindre på att stoppa grov kriminalitet och mer för att stoppa den legalt verkande oppositionsrörelsen Nordiska motståndsrörelsen. Detta genom att ”se över lagen om hets mot folkgrupp och ordningslagen”, något som lett till ett rent löjeväckande slöseri med polisiära resurser, som tagits från reell brottsbekämpning.

Källa:
M stödjer SD:s misstroendeförklaring mot justitieministern


  • Publicerad:
    2019-11-11 19:15