INRIKES. Under dagens partiledardebatt i riksdagen gick moderatledaren Ulf Kristersson till hårt angrepp mot regeringen. Kristersson menar att regeringen ”tappat kontrollen” över samhället och menar att Sveriges enda räddning är ett nyval.

Under dagens tv-sända partiledardebatt gick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till hårt angrepp mot regeringen, rapporterar Samhällsnytt.

— Samhällsutvecklingen är rent ut sagt förfärlig. Glåporden haglar och ledarskapet lyser med sin frånvaro. Regeringen har tappat kontrollen om kriminaliteten, invandringen, bidragsfusket, vilka som ens finns i Sverige, de har tappat kontrollen över samma samhällsutvecklingen, sa Ulf Kristersson under debatten.

Enligt Kristersson behöver Sverige ett nyval, eller extraval som är den konstitutionella termen.

— Det enda som skulle lösa knutarna är ett extraval, sade han.

Att Kristersson så öppet förespråkar ett extraval kan tyda på att det ”konservativa blocket” i riksdagen, som Sverigedemokraterna har arbetat för under en längre tid, håller på att formaliseras.

Efter förra årets riksdagsval gick den borgerliga Alliansen under, då mittenpartierna C och L valde att stödja Stefan Löfven (S) som statsminister. Sedan dess har både Moderaterna och Kristdemokraterna börjat närmat sig Sverigedemokraterna alltmer.

Den tidigae socialministern Annika Strandhäll (S) konstaterar samtidigt på Twitter att varken Moderaterna eller Kristdemokraterna tog replik på Jimmie Åkesson (SD), något som kan tyda på ett oppositionellt samarbete.

Den Stefan Löfven-ledda regeringen tycks dock ta de hårda orden från riksdagens så kallade opposition med ro. Den moderata riksdagsledamoten Hans Rothenberg lyckades fånga justitie- och migrationsminister Morgan Johanssons (S) ansiktsuttryck när Kristersson gick till angrepp på regeringen med tanke på otryggheten, skjutningar och sprängningar.

Samtidigt har Socialdemokraterna drabbats av nya bottensiffror i opinionsundersökningar, vilket bland annat lett till stort internt missnöje och att till och med den regimtrogna och judiskt ägda S-tidningen Aftonbladet kräver att partiet gör sig av med Stefan Löfven innan nästa riksdagsval.

Det återstår dock att se ifall riksdagens opposition väljer att fälla den socialdemokratiskt ledda minoritetsregeringen, då något sådant besked inte lämnades under dagens partiledardebatt.

Källa:
Ulf Kristersson: ”Det enda som kan lösa knutarna är extraval”


  • Publicerad:
    2020-01-15 19:20