FOLKFÖRRÄDERI. ”Sverige är fantastisk!”, hävdar justitieminister Morgan Johansson på Twitter. Men hans följare håller inte med och ger honom svar på tal.

Under torsdagen länkade den svensk- och yttrandefrihetsfientlige justitie- och migrationsministern Morgan Johansson (S) till en ny undersökning som visar att Sverige ”toppar lista över anseende i världen”. Undersökningen är gjort av en organisation som kallar sig ”Reputation Institute”, som för andra året i rad låter Sverige ligga etta på deras lista över de mest respekterade länderna i världen.

”Sverige anses ha en säker rättsstat och effektivt statsskick. Andra mätbara faktorer är att det betraktas som välkomnande, vackert och invånarna har goda levnadsförhållanden”, skriver nyhetsbyrån TT om undersökningen.

Men bilden av Sverige som Morgan Johansson och Reputation Institute försöker ge delas inte av svenskar på Twitter, som går hårt mot den socialdemokratiske ministern.

”Varje sån där tweet är ett hån mot oss som står för er lön. Det enda jag kan acceptera är att ni politiker är bedrövade och skäms över att ni inte lyckats säkra vår trygghet, eltillgång, vård osv. Antingen tar ni ert uppdrag på allvar och VISAR det eller så får ni avgå”, skriver exempelvis en Twitteranvändare som svar på Morgan Johanssons skryt-tweet.

”Den där tweeten bevisar än en gång att du lever i en isolerad bubbla, långt från den verklighet vi andra vandrar i varje dag. Den bevisar också att du som justitieminister inte fattat ett skit om hur det ser ut, eller så bryr du dig inte helt enkelt”, skriver en annan.

”Du Morgan, jag är äldre än vad du är. Jag kan säga dig att Sverige var både tryggt och respekterat en gång i tiden. Innan ni började krama Muslimska Brödraskapet och importerade Mellanösterns krig. Då såg man krig på TV-nyheterna, nu ser man det utanför huset. Tack så jävla mkt!”, skriver en äldre svensk till justitieministern.

I skrivande stund har 234 personer svarat på Johanssons tweet, varav endast någon enstaka är positiv.

Källa:
Sverige toppar lista över anseende i världen


  • Publicerad:
    2019-10-18 19:00