YTTRANDEFRIHET. Internetleverantören Bahnhof tar ställning för oppositionellas rättigheter i Sverige.

Internetleverantören Bahnhof har under lång tid varit kända för att stödja yttrandefrihet och integritet på nätet. Bland annat var de emot den övervakande FRA-lagen från 2008. De har även bandat samtal med Säpo där det framgick att Säpo försökte få alla operatörer att ge svenska myndigheter automatisk tillgång till kundernas telefon- och mejluppgifter.

Nu har de på sociala medier gått ut och kritiserat Datalagringsdirektivet som kommer att återinföras den 1 oktober. Direktivet ”innebär att allt vi gör via telefon, mobil och internet ska registreras och datalagras – utan att det finns misstanke om brott”, skriver Bahnhof på Facebook.

I samma uppdatering kritiserar de den svenska regimen för att de talar om och i dagsläget även verkar för ”förbud för näthat, förbud mot alternativ media, förbud mot vissa politiska sammankomster”. I ett liknande Twitterinlägg pekar de bland annat ut judelakejen tillika justitie- och integrationsministern Morgan Johansson som särskilt ansvarig.

Bahnhof meddelar slutligen att de kommer att fortsätta att verka mot statens censuriver och för användarnas integritet:

— Vi kommer göra vad vi kan för att bygga bort alla möjligheter till generell övervakning med tekniska medel. Det finns en arsenal av åtgärder som vi kan göra och som även enskilda privatpersoner kan göra. Vi är för ett fritt, öppet nät och står upp för rätten till privat kommunikation utan att utsättas för godtycklig övervakning, säger operatörens VD Jon Karlung.

Källor:
Bahnhof Wikipedia
Bahnhof Facebook


  • Publicerad:
    2019-09-23 18:35