JUDISK MAKT. På en Facebooksida för ”Samarbetsrådet för judar och kristna” har en namninsamling lagts upp med syfte att förmå regeringen att ”utplåna Nordiska motståndsrörelsen”. Enligt namninsamlingen kommer kravet från ”den internationella judenheten” och till ändamålet har man skapat ett bisarrt filmklipp.

”Den internationella judenheten uppmanar den svenska regeringen att vidta alla nödvändiga åtgärder för att utplåna den nordiska motståndsrörelsen (NMR) i Sverige och ta itu med dess destruktiva aktiviteter”, skriver Facebookgruppen ”Samarbetsrådet för judar och kristna”.

Samtidigt länkar man till en namninsamling om att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen. På namninsamlingssidan har man bäddat in ett bisarrt filmklipp, som går tillbaka till Judiska världskongressens Youtubekonto. I filmklippet berättar en röst till dramatisk musik om hur de allierade misslyckades med att ”denazifiera” Europa och att de därför är dags igen, med tanke på Nordiska motståndsrörelsens framgångar.

I klippet påstår de bland annat att en amerikansk fängelsekund är Motståndsrörelsens grundare Klas Lund.

Klas Lund enligt Judiska världskongressen/den internationella judenheten.

Man påstår vidare att Motståndsrörelsen 2015 ska ha attackerat så kallade flyktingar med ”bomber och brandattacker”, samtidigt som man visar bilder från en aktion utanför USA:s ambassad i Stockholm som skedde tidigare i år. 2017 års stora demonstration i Göteborg beskriver man som ”en militant marsch på Yom Kippur, för att sätta skräck i judar och andra” – samma demonstration som Judiska världskongressen i praktiken lyckades att förbjuda efter möten med den svenska regeringen. Dessutom påstår man i filmklippet att Motståndsrörelsens sympatisörer ”gång efter annan terroriserat den lilla judiska församlingen i Umeå, med syfte att tvinga dem att stänga verksamheten”.

Se klippet:

Nordfronts nyhetsredaktion misstänkte inledningsvis att namninsamlingen och Youtubekontot var en trollning. Youtubekontot ”World Jewish Congress” hade exempelvis väldigt få följare och visningar på sina klipp. Men det visade sig att kontot länkas från Judiska världskongressens officiella hemsida.

Det återstår att se hur många namn som Judiska världskongressen/den internationella judenheten lyckas samla in för sitt ändamål.


  • Publicerad:
    2018-08-24 20:30