30SEPTEMBER. Pressen från judisk makt-rörelsen om att flytta Motståndsrörelsens demonstration har varit stor. Bara timmar innan Förvaltningsrättens intention att köra över polisens beslut offentliggjordes så lät GP publicera en uppmaning från den mäktiga World Jewish Congress.

Nordfronts chefredaktör Martin Saxlind skrev i en kommentar i går kväll om hur Göteborgs-Postens judiske ägare Peter Hjörne skrev i en ledarartikel i sin egen tidning att Motståndsrörelsens demonstrationsrutt den 30 september måste kortas. Dagen efter meddelade Göteborgs förvaltningsrätt att man mer än halverar rutten, just med tanke på att tåget aldrig ska komma i närheten av synagogan.

Höcke fick dessutom förstärkning i form av den mäktiga judisk makt-organisationen World Jewish Congress, som via sin vd Robert R Singer i en ”debattartikel” i Hjörnes GP meddelade sitt krav: Att man vill ”starkt uppmana de svenska myndigheterna att respektera den judiska minoriteten genom att flytta den nazistiska marschen långt ifrån den judiska församlingen och dess institutioner”.

Singer skriver också i debattartikeln att judiska organisationer aldrig kommer att acceptera att de inte har inflytande över den svenska demonstrationsrätten:

World Jewish Congress, tillsammans med andra judiska organisationer över hela världen, kommer att fortsätta protestera mot de svenska myndigheternas omdömeslösa beslut att flytta nazistmarschen inom hörhåll från synagogan och göra vårt yttersta för att säkerställa att detta beslut antingen ändras eller fördöms.

Det är tydligt vilka krafter som Förvaltningsrätten i Göteborg lyssnar till. Foto: Nordfront.se.

Pressen har till synes varit så stark på Förvaltningsrätten att man valt att försätta demonstrationens slutdestination vid Gamla Ullevi, utan att ta hänsyn till att ”årets gratismatch” kommer att spelas på plats samma dag – vilket Nordfront kunde avslöja sent igår kväll. Matchen mellan GAIS och Brommapojkarna (BP) förväntas locka uppemot 7 000 besökare och många menar att Förvaltningsrätten inte ens har kollat upp ifall Gamla Ullevi är ledigt.

— Min snabba bedömning känner att förvaltningsrätten inte har tittat på slutplatsen. Bokmässan är ett större evenemang än Gais match, absolut. Men 6000 personer är oerhört mycket folk och det skapas oro, säger Svenska Fotbollförbundets säkerhetschef Martin Fredman till GP och fortsätter.

— Det känns oklokt och onödigt. Man hamnar alldeles för nära Gais offentliga tillställning.

På Gamla Ullevis västra sida menar Förvaltningsrätten att Motståndsrörelsen ska hålla tal bland annat. Mitt under pågående match mellan GAIS och BP. Foto: Nordfront.se.

Frågan är dock om inte GAIS och Svenska Fotbollsförbundet kommer att få erfara precis samma sak som Motståndsrörelsen: Att deras egna önskemål väger lätt när de kommer i kollision med judisk makt-rörelsens ”krav” på det svenska samhället.


  • Publicerad:
    2017-09-26 12:42