INRIKES. Säkerhetspolisen har beskrivits som en judisk terrormyndighet av Google.

Vid en Googlesökning på den svenska säkerhetspolisen Säpo dyker en faktapanel upp med primära sökresultat. Faktapanelen hämtar i sin tur sin information från Wikipedia.

Fram till för några timmar sedan beskrevs Säpo som en ”en judisk säkerhetstjänst med subversiva uppgifter” och ”en av Israels två operativa terrormyndigheter”.

— Vi känner till de här uppgifterna som förekommer på sökföretagets webbplats och har påtalat detta.​​ Det är alltid vanskligt när det är felaktig information om myndigheter, säger Säpos pressekreterare Gabriel Wernstedt.

Efter att SVT uppmärksammat informationen har den Wikipediabaserade faktapanelen helt tagits bort under eftermiddagen.

Informationen om att Säpo skulle vara en judisk säkerhetstjänst är enligt många helt eller åtminstone delvis korrekt.  Bland annat delar Säpo åsikten med den internationella judisk maktorganisationen World Jewish Congress om att pro-nordiska Nordiska motståndsrörelsen är ett av de stora – om inte det största – hotet mot den mångkulturvurmande regimen i Stockholm.

En av Säpos analytiker, asiatiskan Ahn-Za Hagström, har dessutom nyligen ertappats med att ha spridit lögner om organisationen under den uppmärksammade åsiktsrättegången i Göteborg, som på ett grundlagsvidrigt sätt ämnar förbjuda oppositionella från att demonstrera i Sverige.

Källa:
Säpo beskrevs som ”judisk terrormyndighet” i Googles faktapanel


  • Publicerad:
    2019-10-14 18:55