Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Richard Spencer portades från Sverige – kom ändå till tals

POLITIKERVECKAN. Den amerikanske nationalisten Richard Spencer fick inte resa in i Sverige från Island för att tala på ett event i anknytning till politikerveckan i Almedalen. Inskränkningen av Spencers rörelsefrihet hindrade dock inte honom från att tala till de som samlats för att lyssna på honom.

Efter judiska påtryckningar – Polen utreder nationell demo

EUROPA. Polska åklagare har valt att undersöka ifall den 60 000 man starka nationalistiska demonstration som ägde rum tidigare i november utgjorde lagbrott motsvarande ”hets mot folkgrupp”.

Tyrrunefanan syntes på nationalistisk marsch i USA

USA. Nordiska motståndsrörelsens tyrrunefana kunde ses skymta förbi under en nationalistisk marsch i Charlottesville i delstaten Virginia i USA.

Judar vill förbjuda nationalistisk marsch

USA. Den 16 januari ämnar nationalister i USA hålla en delvis beväpnad marsch i Whitefish i delstaten Montana i USA. Judar vill nu förbjuda marschen, där representanter från Hamas och iranska revolutionsgardet kommer att delta.

Red Ice TV sänder valvaka med flera intressanta gäster

PRESIDENTVALET. Under natten kommer Red Ice TV att sända en valvaka där de bevakar det amerikanska presidentvalet med flera intressanta gäster.

Richard Spencer om privatiserad censur

YTTRANDEFRIHET. Richard Spencer som driver organisationen National Policy Institute och webbisdan Radix talar här om privatiserad censur på internet. Den nya tidens censur, som inte utövas av regimer utan internationella företag som Facebook och Twitter, har makten att tysta en opposition. Spencer kommer med idéer om hur man ska hantera censur som utövas av de företag som tillhandahåller plattformar för den offentliga debatten.