POLITIKERVECKAN. Den amerikanske nationalisten Richard Spencer fick inte resa in i Sverige från Island för att tala på ett event i anknytning till politikerveckan i Almedalen. Inskränkningen av Spencers rörelsefrihet hindrade dock inte honom från att tala till de som samlats för att lyssna på honom.

Skurt-drink.

Under torsdagskvällen anordnade alternativhögern en träff i Visby där ett brett spektrum av nationalister samlades och umgicks. Tanken var ursprungligen att den amerikanske nationalisten Richard Spencer skulle närvara och hålla ett anförande på eventet.

Spencer hindrades dock från att ta sig till Gotland och Visby eftersom han inte tilläts flyga vidare från Island till Sverige. Enligt myndigheterna på Island är Spencer uppsatt på en hemlig lista över människor som inte släpps in i Schengenområdet. Detta trots att svenska ambassaden intygat att Spencer var välkommen och inte ens behövde ansöka om turistvisum.

Trots att Spencer portades från Sverige kunde han komma till tals via ett videosamtal på Skype där de närvarande fick ställa frågor till honom. Spencer förklarade att det var Polen som låg bakom att han inte får komma in i Schengen. Enligt Spencer är länder som Polen och Ungern, sin nationalistiska invandringspolitik till trots, inte helt självständiga nationer på grund av sina NATO-medlemskap.

Spencer avslutade starkt med att muntligen hälsa segern och menade att det inte handlade om ”lajvande” utan att nationalister måste ta strävan efter makt på allvar för att vi ska kunna säkra våra folks överlevnad.

Utöver Spencer höll även Daniel Friberg ett kort anförande där han bland annat talade om det positiva med att nationalister tar över politikerveckan i Almedalen.

Daniel Friberg, Fredrik Vejdeland och Christoffer Dulny. Foto: Nordfront.


  • Publicerad:
    2018-07-06 11:00