Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nya anklagelser: Bögen Greg Johnson tog kontroll över Counter Currents genom goleri och fulspel

USA. Nyligen avslöjades att den homosexuelle alt right-profilen Greg Johnson är en del i ett bögnätverk inom den ”nationella” sfären i USA. Efter att ha försökt slå tillbaka mot konkurrenterna på altright.com har dess svenske representant Daniel Friberg kommit med nya komprometterande uppgifter om Johnson.

Rebecca Weidmo Uvell nekas hyra “Folkets bio”: “Hoppas ni hittar annan lokal!”

YTTRANDEFRIHET. Författarna till en kommande bok om hoten mot yttrandefriheten i Sverige förbjuds hyra Folkets bio i Visby för att lansera boken. De delar inte rätt värdegrund.

Dokumentären “A Swedish Elephant” finns nu på Youtube

DOKUMENTÄR. Dokumentärfilmen ”A Swedish Elepanth” premiärvisades under Almedalen i somras efter en uppmärksammad debatt där bland annat Aron Flam, Anders Lindberg och Alexander Bard deltog. Nu finns dokumentären – som handlar om de politiska spänningarna och det polariserade debattklimatet i Sverige – på Youtube.

Uppdrag Granskning gjorde inslag om alternativhögern

PROPAGANDA. Med lite mer än en vecka kvar till det svenska riksdagsvalet släppte statliga SVT ett propagandainslag om den svenska alternativhögern.

Richard Spencer portades från Sverige – kom ändå till tals

POLITIKERVECKAN. Den amerikanske nationalisten Richard Spencer fick inte resa in i Sverige från Island för att tala på ett event i anknytning till politikerveckan i Almedalen. Inskränkningen av Spencers rörelsefrihet hindrade dock inte honom från att tala till de som samlats för att lyssna på honom.

Fredrik Strage – finkulturskribenten som drömmer om det utlovade rymdimperiet

KULTUR. Fredrik Strage kulturarbetar åt Bonnier, men skriver om fashwave och ”högerextrem humor”.  I en ny krönika berättar han bland annat om hur han smickrades av en mem som utnämnde honom till kulturminister efter Finspångsrättegångarna – för att sedan besviket konstatera att ”nazisterna gör sig lustiga på min bekostnad”.