Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Hillary Clinton till Joe Biden: “Erkänn inte valförlust under några omständigheter”

Av Redaktionen, 2020-08-25
redaktionen@nordfront.se

DEMOKRATI. Clinton kräver att valresultatet i USA ska underkännas – om Trump vinner det. En domstol, inte folket, ska då avgöra valet.

Klicka på tweeten för att se Hillary Clinton tala via Twitter.

Det förra presidentvalets förlorande kandidat i USA 2016, demokraten Hillary Clinton, ber partiets nuvarande presidentkandidat Joe Biden att under inga omständigheter medge nederlag i det kommande presidentvalet.

I ett klipp som släpptes precis som republikanernas nationella konvent var på väg att sparka igång på måndagskvällen, argumenterade Clinton för att om Trump går segrande ur valet i november med ”liten” marginal, ska Biden vägra att erkänna Trumps seger.

Istället måste då Biden förbereda sig för en utdragen rättslig strid mot presidenten där – som Clinton tror – Biden i slutändan skulle segra, efter ett domstolsutslag.

— Joe Biden bör inte medge [valförlust] under några omständigheter, eftersom jag tror att detta kommer att dra ut på tiden och så småningom tror jag att han kommer att vinna om vi inte viker en tum, och om vi är lika fokuserade och obevekliga som den andra sidan är, sade Clinton.

— Vi måste göra en massiv juridisk operation, vi måste ha valarbetare… Vi måste ha våra egna grupper för att motverka de hotfulla krafterna, fortsatte hon.

Clinton hävdar att Trump försöker sabotera poströstningssystemet, vilket hon anser vara resultatet av odemokratiska utspel från Trump. Donald Trump har upprepade gånger kritiserat poströstningssystemet för att det kan användas för valfusk.

Detta har också bevisats förekomma, delvis på grund av kryphål i röstningssystemet, men även genom systematiskt, organiserat valfusk, bland annat av George Soros-organisationer som stulit identiteter på avflyttade och avlidna personer. Utredningarna om dessa är ännu inte klara.

I juni sade Joe Biden att han tänker stödja en militärkupp mot presidenten om Trump förlorar valet, men ändå vägrar att avgå.

Efter presidentvalet 2016 vägrade Hillary Clinton erkänna att hon förlorade valet mot Donald Trump. Istället lät hon på valnatten via den förre presidenten Barack Hussein Obamas rådgivare John Podesta hälsa alla sina anhängare att de istället skulle gå hem i väntan på att ”rösterna räknats klart”. Podesta meddelade då också att Demokraterna inte skulle komma att erkänna sig besegrade under kvällen då valresultatet varit väldigt jämnt i vissa delstater.

John Podesta stödjer Clintons nya uppmaning till Joe Biden att inte erkänna en valförlust.


  • Publicerad:
    2020-08-25 06:20