Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Trumps valkampanj gick plus 80 miljoner efter häktning

Presidenten åtalad för försök till valpåverkan Släpptes mot borgen efter inskrivning i häktet.

CIA hjälpte Biden att avfärda laptopskandalen som ”rysk desinformation”

Samlade aktivt in underskrifter om att avslöjandet var ”ryskt påverkansförsök” Hjälpte Biden besegra Trump i valet.

Kongressen bekräftar valet av Joe Biden till president

USA. Joe Biden vann med lika många elektorsröster som tidigare antagits, 306 röster mot 232.

Joe Biden vald till USA:s näste president

USA. Donald Trumps kamp mot valfusket i årets presidentval ser inte ut att hjälpa honom. I natt valde elektorerna Joe Biden till USA:s president.

Medias makt påvisas av undersökning – Trump kunde ha vunnit om fler känt till Biden-skandaler

UTRIKES. En bredare kännedom om uppgifter som var till fördel för Donald Trump alternativt till nackdel för Joe Biden hade resulterat i en Trumpseger enligt en ny undersökning.

Chefer för amerikanska storföretag hotar stämma staten om inte Joe Biden blir president

VALKAOSET I USA. Storföretag i USA accepterar att Donald Trump drar valutgången i rättsprocess, så länge han inte hindrar en smidig övergång till Joe Bidens presidentinstallation.

Republikanerna i USA hävdar att de har bevis för systematiskt valfusk

USA. Donald Trumps jurist Sidney Powell hävdar att det nu finns graverande bevis mot Demokraterna för systematiskt valfusk som givit Joe Biden miljontals röster som väljarna lade på Trump.

Trump: “Jag vann valet!”

USA. Nästan två veckor efter det amerikanska presidentvalet fortsätter Trump att inte bara vägra erkänna sig besegrad utan även hävda att han segrade.

Delstaten Georgia i USA ska räkna om alla valröster

USA. Den amerikanska delstaten Georgia ska räkna om alla sina valröster. Statssekreteraren säger att man vill vara säker på vem som vann presidentvalet.

Förtroendet för det amerikanska valet rasar hos republikanska väljare

USA. Förtroendet för det amerikanska valet har störtdykt hos republikanska väljare. Justitieminister William Barr har nu meddelat att han tänker undersöka om det förekommit valfusk.

Mitch McConnel stödjer Trumps rätt att undersöka möjligheterna om valfusk

USA. Mitch McConnel som är Republikanernas senatledare stödjer Donald Trumps rätt att undersöka om det har begåtts valfusk.

Kinesisk valobservatör vittnar om valfusk i Michigan: “Vad för slags val är detta?”

USA. ”Vad för slags val är detta? Det känns som en knarkaffär!”. Hör den kinesiska valobservatören berätta om omfattande valfusk från Demokraterna i Detroit.

Dan Ahlmark: “Valkuppen mot Trump kan leda till revolution i USA”

PRESIDENTVALET. Om Joe Biden genom Demokraternas misstänkta valfusk lyckas göra valkupp kan USA hamna i en för-revolutionär situation, skriver Dan Ahlmark för Fria Tider.

Fel i mjukvaran Dominion råkade ge maskinröster till Biden istället för Trump

PRESIDENTVALET. Företaget Dominions elektroniska röstningssystem som används i 28 amerikanska delstater, har problem med mjukvaran som gör att de röstar fel.

Kändisbögen Gardell firar Trumps förlust – jämför presidenten med seriemördande skräckclown

USAVALET. I en krönika på Expressen raljerar Jonas Gardell över att Trump ser ut att ha förlorat presidentvalet. ”Försvinn din otäcking och måtte vi aldrig behöva se ditt fula tryne mer!”, skriver bögen Gardell och jämför Trump med en skräckclown.

Patriot Front intog Pittsburghs gator – protesterade mot korrupt valsystem

USA. Den nationella organisationen Patriot Front demonstrerade i Pittsburgh, Pennsylvania, mot valfusk och det man kallar för tvåpartityranniet.

Fler muslimer än judar röstade på Donald Trump

UTRIKES. Donald Trump fick högre väljarstöd från muslimer än vad han fick från judar, enligt en omfattande undersökning.

Benfords lag kan bevisa omfattande valfusk i USA

VALFUSK. Benfords lag är en matematisk lag som används för att bekämpa brott och manipulerade skeenden. Beräkningar med modellen visar att Demokraterna i USA har bedrivit omfattande valfusk.

Valfusk i USA eller inte – konstiga avvikelser i röstningsbeteendet

USA. En del väljare har betett sig ovanligt i årets presidentval, om det inte förekommit systematiskt valfusk. Spontant valfusk har dock förekommit i år som i tidigare val.

Extremt ojämnt antal röster mellan Trump och Biden i D.C. – frågan om valfusk debatteras i USA

USA. När 83 procent av rösterna räknats i District of Columbia, där huvudstaden ligger, leder Joe Biden med mer än nio röster mot en. Många amerikaner tror att det pågår ett omfattande valfusk.

Oegentligheter i Nevadas val menar Trumpkampanjen

USA. Valfusk har förekommit i Nevada, menar Trumpkampanjen.

Trump mot Biden – själv hejar jag på Biden, vem hejar du på?

KOMMENTAR. Jag anser att Joe Biden har en större möjlighet att skapa de rätta förutsättningarna för en framtida vit frigörelse.

Trump stämmer flera delstater – begär omräkning i Wisconsin

USA. Valet i USA har blivit en rysare där det är oerhört jämnt mellan Trump och Biden. Under rösträkningen har ett antal tveksamheter rapporterats och nu stämmer Trump flera delstater för att få bättre insyn.

SB Live: Valvaka med Jonas De Geer SWISH: 0702518079

STUDIO BOTHNIA. Med start klockan 22:00 23:00 kommer Studio Bothnia att direktsända en valvaka med anledning av det amerikanska presidentvalet. Gästar gör den nationelle opinionsbildaren Jonas De Geer.

New York Post stöder Trump i presidentvalet

PRESIDENTVALET. Inte alla medier i USA ställer sig bakom Joe Biden i presidentvalet. The New York Post framför i en hyllande artikel argument för amerikaner att lägga sin röst på den sittande presidenten.

Trump tackar rabbiner för ortodoxa judars stöd

PRESIDENTVALET. Opinionsundersökningar i judiska medier visar att en majoritet av alla judar verksamma i USA stöder Biden i presidentvalet, medan ortodoxa och sionister föredrar Trump.

Kommunister i USA uppmanar till statskupp om Trump vinner valet

USA. Trump kan komma att göra statskupp för att behålla makten efter valet, tror professor Ashley Dawson i New York. Att hindra Trumps statskupp kräver en kontra-statskupp, skriver han i brittisk systemmedia.

Sista debatten mellan Biden och Trump – clownernas kraftmätning

USA. Clowner på cirkus: Joe Biden och Donald Trump visade i sin sista debatt att de förvirrar sina väljare mer än leder dem.

Trumpmotståndare stoppas från att hålla nästa presidentdebatt

USA. Den tilltänkte moderatorn i den andra debatten mellan presidentkandidaterna Joe Biden och Donald Trump, stängs av efter att ha ljugit. ”Jag hade rätt igen”, utropar Trump.

Donald Trump vägrar ha en virtuell valdebatt mot Joe Biden

USA. Valkommissionen i USA vill att nästa presidentkandidatdebatt ska göras över nätet. Trump säger de försöker kuppa debatten för att hjälpa Biden.

Enda debatten mellan USA:s vicepresidentkandidater – ett artigt virrvarr av lösa trådar

USA. I natt svensk tid möttes Kamala Harris (D) och Mike Pence (R) i deras enda offentliga debatt som blev sansad men inte innehöll mycket realpolitik.

Joe Biden leder i opinionen mot Trump – vill inte debattera medan Trump är coronasjuk

USA. Joe Biden leder i opinionsundersökningarna. Biden försöker slippa vidare debatter mot honom genom att hänvisa till att Trump är coronasjuk.

90 minuters underhållande debatt mellan Trump och Biden

KOMMENTAR. Under natten, svensk tid, hölls den första valdebatten mellan Joe Biden och Donald Trump. De ofta något kaotiska diskussionerna bjöd på mer underhållning än konkret politik.

Judar upprörda på Joe Biden – jämförde Trumps retorik med Joseph Goebbles under debatten

OY VEY. Judar i USA är upprörda över att Joe Biden i nattens debatt mot Donald Trump jämförde hans retorik med den berömde retorikern i Hitlertyskland, Joseph Goebbels.

Videomontage av presidentkandidaten Joe Bidens smekande av småflickor censureras av Twitter

USA. En Twitteranvändare blev ombedd av Twitter att radera ett videomontage där Joe Biden smeker småflickor öppet under pressträffar. Flera av flickorna visar med sitt kroppsspråk att de finner smekningarna obehagliga.  

Al Gore vill liksom Joe Biden se militärkupp “om inte Trump avgår efter valförlust”

USA. Vänsterns retorik om att göra militärkupp i USA efter nästa presidentval hörs allt oftare. Men en president sitter säkert, så länge Israel vill.

Hillary Clinton till Joe Biden: “Erkänn inte valförlust under några omständigheter”

DEMOKRATI. Clinton kräver att valresultatet i USA ska underkännas – om Trump vinner det. En domstol, inte folket, ska då avgöra valet.

Kamala Harris blir vicepresident för den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden

USA. Senatorn Kamala Harris blir vicepresident för den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden.