USA. Vänsterns retorik om att göra militärkupp i USA efter nästa presidentval hörs allt oftare. Men en president sitter säkert, så länge Israel vill.

Al Gore blev 2006 mycket inflytelserik som klimatalarmist med sin dokumentär En obekväm sanning, vilken delvis bestod av falsk vetenskap. Året efter fick han Nobels fredspris. Gores miljöengagemang och personliga livsstil har ifrågasatts. Kritiker menar att Gore har ett ekonomiskt intresse i den politik han driver och att han står för dubbelmoral. Nu hotar han liksom Joe Biden med militärkupp om inte Trump avgår efter en valförlust i höst.

Natten till onsdagen, svensk tid, sade Hillary Clinton som Nordfront rapporterade att det demokratiska partiets presidentkandidat Joe Biden under inga omständigheter bör acceptera en valförlust i höst mot den nu sittande presidenten Donald Trump.

Nordfront har också rapporterat att Joe Biden vill se en militär insats mot Trump om han inte avgår efter en valförlust.

Nu säger Al Gore som mellan 1993 och 2001 var vicepresident under Bill Clinton, och senare gjorde karriär inom klimatkrisrörelsen, att om Trump motsätter sig ett valnederlag, kommer amerikansk militär att tvinga bort honom från Vita huset.

RT News kommenterar den amerikanska vänsterns mobilisering inför valet med att skriva att Demokraterna antingen kommer att vara fasta och ståndaktiga försvarare av det amerikanska valets okränkbarhet, som innebär att förloraren i höstens val måste böja sig nådigt för demokratins skull, eller så kommer de att ta i med krafttag för att i domstol bekämpa eventuella nederlag.

Hanteringen av demokratin kommer enligt retoriken att vara olika, beroende på vem som vinner på valnatten, menar RT News.

USA – en ”demokratisk katastrof”
Demokraterna vann folkets röst till förmån för Al Gore i presidentvalet år 2000, men de tyngre vägande rösterna från USA:s kongress valde istället republikanernas George W. Bush som var son till den tidigare presidenten George H.W. Bush.

Efter ett domstolsutslag tilldelades Bush presidentskapet, då domstolen bedömde att han vunnit valet med mindre än 1 000 rösters marginal i delstaten Florida — efter omräkning 327 röster; och han vann elektorernas röster. Time Magazine anger att Gore vann folkets röster över Bush med totalt 500 000 röster.

När Donald Trump valdes till president, gjorde han det också på elektorsrösterna i kongressen; folket hade valt Clinton. Marginalen hos folkets var mer än 223 000 röster till Hillary Clintons fördel.

Fyra år tidigare hade Trump kallat USA:s valsystem för en ”demokratisk katastrof” på grund av att det – enligt vad Trump sagt och även enligt nyhetsbolaget Voice of America (VOA) enbart är elektorsrösterna som spelar någon roll i de amerikanska valen.

Trump åtnjöt själv fördelarna i och med att han blev vald genom att USA:s valsystem är en ”demokratisk katastrof”, enligt VOA.

Konstig krigsretorik
Till nyhetsbyrån Reuters sade Al Gore på tisdagen att president Donald Trump skulle tvingas avgå från sin post den 20 januari nästa år om han inte lämnar frivilligt, eftersom militären och säkerhetsstyrkor skulle svara inför den nye presidenten vid den tidpunkten.

— Det är inte riktigt upp till honom [Donald Trump], sade Gore, som även säger att Trump ”med sitt knä trycker ned demokratins nacke”.

Detta var en uppenbar referens till Derek Chauvin som filmades när han satte ett knä mot afrikanen George Floyds hals, vilket rapporterades tidigare i somras och utgjorde avsparken för Black Lives Matter-kravallerna runt om i västvärlden.

Om Trump vinner eller förlorar nästa val med knapp marginal, eller om de tyngre vägande elektorsrösterna slår ut folkets, är detta med tanke på valsystemet i USA varken helt ovanligt eller konstigt.

Det ”konstiga” är i så fall demokraternas retorik om att de ska vägra ett nederlag i valet, eller att de ska sätta in militären om Trump vägrar ett nederlag. Det har inte förekommit några tydliga indikationer på att Trump skulle vara en diktator som inte skulle acceptera ett valnederlag om elektorsrösterna skulle vara riggade för att tillsätta en annan president.

Sitter säkert – om Israel vill
Som Nordfront tidigare rapporterat manipulerades valet 2016 av Israel till Donald Trumps fördel.

Det finns även kvalificerade misstankar om att den nu döde judiske pedofilen och misstänkte Mossadagenten Jeffrey Epsteins operationer med sextrafficking av unga kvinnor och flickor var och är en utpressningsverksamhet för att se till att medlemmar av den amerikanska kongressen röstar och fattar beslut som Israel vill.

I Dylan Tomas bok Epstein: Dead Men Tell No Tales redogör juden Ari Ben-Menashe – som påstår sig ha varit israelisk spion – för hur Jeffrey Epstein och hans kompanjon Ghislaine Maxwell skötte operationerna för att snärja politiker i syfte att få hållhakar på dem om de skulle bete sig på ett sätt som inte är till fördel för Israel.

Genom att Israel på detta sätt kan gå ”bakvägen” in i kongressen – och att judarna dessutom är starkt överrepresenterade där – har de möjlighet att påverka elektorsrösterna att välja den president Israel vill ha.

Detta innebär också att motståndare till en sittande president har mycket små möjligheter att ogiltigförklara ett presidentval eller att göra militärkupp mot en ”obstinat” president – eftersom denne åtnjuter Israels och elektorernas beskydd.

Det är historiskt sett också mer regel än undantag att en sittande president stannar sina maximalt tillåtna två mandatperioder ut. Senaste gången det inte hände var ovan nämnde George Bush d.ä.

I övrigt är det vid dödsfall eller om presidenten tvingas avgå efter en riksrätt som den sittande presidenten tvingas bort. Formella riksrätter har bara gjorts tre gånger; med Andrew Johnson år 1868, med ovan nämnde Bill Clinton – som dock tilläts sitta kvar – och med Donald Trump, som inte fälldes.

Det mest kända exemplet före Trump var när Demokratiska partiet förberedde en riksrätt mot Richard Nixon. Han kom av många judar och judiska medier att betraktas som antisemit. Nixon valde dock att självmant avgå innan processen formellt skulle genomföras, eftersom pressen på honom blev för hård.

Historiekanalen History påpekar att många andra presidenter har hotats med riksrätt av politiska fiender utan att få någon verklig dragkraft åt i kongressen.

Man kan förmodligen mest spekulera i vad som gör att så är fallet, men Israels påverkan på kongressen kan ge en fingervisning om att det främmande landet utgör en tung faktor beträffande odemokratiskt inflytande.


  • Publicerad:
    2020-08-26 06:25