ELITENS HYCKLERI. Världseliten lägger miljarder på privata jetplan medan vanliga människor uppmanas att känna ”flygskam” och att begränsa sina flygresor.

Den globala eliten föredrar privata jetplan. Klimatalarmisten Al Gore flyger helst miljöboven Gulfstream IBB. Foto: Pedro Aragão (CC BY-SA 3.0).

Privatjet är det minst energieffektiva transportsättet men globala storföretag och institutioner som FN fortsätter att köpa in privata flygplan för sina resor över jorden. Under de kommande åren förväntas en liten skara storbolag och kändisar lägga 2 403 miljarder kronor på privata jetplan, en summa som motsvarar halva svenska bruttonationalprodukten.

FN driver bland annat ”klimatpanelen” IPCC som är en sammanslutning av radikala och alarmistiska klimatforskare som med hänvisning till kommande ”klimatkatastrofer” lyfter frågor om hur klimatanpassningsåtgärder ska genomföras för att begränsa ”klimatpåverkan”.

Vid den globala elitens konferens ”Climate Change Summit” i Davos ska det ha krävts mer än 1000 resor med privata jetplan för att transportera alla konferensdeltagare till platsen. Bilder från Associated Press visar hur elitens privata plan upptar en stor del av flygplatsen där de parkerats sida vid sida.

Det är inte bara politiska ledare inom globalisteliten som hellre reser med privata jets än åker på det miljövänligare reguljära sättet, utan privata plan köps även in av multinationella bolag och rika kändisar.

Den kände skådespelaren John Travolta lär äga inte mindre än fem privata jetplan. Superkändisar som äger jetplan använder ofta dessa för att flyga mellan olika residens i olika eftertraktade områden på jorden.

Den kände klimatalarmisten och tidigare amerikanske vicepresidenten Al Gore flyger även han gärna privatjet, närmare bestämt Gulfstream IIB som ska vara en av de största miljöbovarna i branschen. Al Gore är känd för klimatskräckfilmen ”En obekväm sanning” som kom i början av 2000-talet.

Vanliga människor uppmanas dock att känna ”flygskam” och att starkt begränsa sina flygresor.

Källa:
Världselitens köp av privatjet skenar


  • Publicerad:
    2019-11-11 15:40