USA. Senatorn Kamala Harris blir vicepresident för den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden.

Efter att Kamala Harris själv hoppade av demokraternas nominering för presidentskapet blev hon tillfrågad att bli vicepresident till Joe Biden, något hon accepterade. Kamala Harris är av blandrasligt ursprung och har rötter i Indien, Afrika och Sydostasien. Hennes politiska engagemang har varit att förbjuda automatkarbiner, ge illegala immigranter amerikanskt medborgarskap och utöka homosexuellas rättigheter.

Harris agerade klättermus i början av sin karriär och dejtade sin då gifta 30 år äldre chef Willie Brown. Hon klättrade sig sedan ända upp till hennes nuvarande position som senator för delstaten Kalifornien.

Precis som den sittande presidenten Donald Trump så har Harris judar i sin familj. Hon är gift med en judisk man. Tidningen The Jewish News of Northern California skriver att Harris brukade skicka bidrag till trädplantering i Israel. Hon dras mer till AIPAC än liberala och judiska Jstreet. Hon är engagerad i att stoppa ”hatbrott” och hon blev godkänd av två judiska senatorer från Kalifornien.

Om Demokraterna skulle vinna valet är det inte orimligt att tänka sig ett scenario där Harris tar över presidentposten eftersom Biden idag är 77 år gammal.


  • Publicerad:
    2020-08-14 18:45