Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Trump-väljare vill bryta sig ut ur USA

En majoritet av Trumps väljare vill bilda egen stat Får medhåll av Biden-väljare.

Machetebeväpnad hakkorsman greps utanför Demokraternas högkvarter

Pratade ”vit makt-ideolgi” när polisen grep honom I den hakkorsprydda pickupen hittades machete och bajonett.

Amerikanska senaten röstar igenom förslag om 100 000 poliser

Demokraterna vill nu ha mer poliser BLM och Antifa sopas undan tills nästa val.

Republikan i Representanthuset: “Vi krossar kritisk rasteori!”

KULTURKRIGET. En republikan i USA:s Representanthus uppmanar de sina att ”ta värvning i sitt folks armé och bege sig till slagfältet kritisk rasteori” – där kulturkriget nu ska vinnas.

Biden utlovar ekonomiskt stöd till småföretagare – så länge de inte är vita

USA. I ett nytt utspel lovar den tillträdande presidenten Joe Biden att hjälpa små företag att återhämta sig från coronakrisen. Men bara så länge de ägs av icke-vita eller kvinnor.

Omfattande kartläggning av Antifaaktivister i Portland, USA

VÄNSTEREXTREMISM. Medborgarjournalister och amatörforskare kartlägger antifaterrorister och vänsterextremister i Oregon. Nätverket går hela vägen upp till Demokraternas politiska elit i huvudstaden Portland.

Demokraterna i USA vill avväpna polisen

KULTURREVOLUTIONEN. Demokrater i USA framför skarp kritik mot polisen, i synnerhet för dess sätt att hantera upplopp. Men kritiken kommer – likt förslagen om avfinansiering och avväpning, ofta långt ifrån någon stridszon.

Kamala Harris blir vicepresident för den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden

USA. Senatorn Kamala Harris blir vicepresident för den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden.

USA:s representanthus röstar om riksrätt mot Trump

USA. Under onsdagen kommer det amerikanska representanthusets 435 ledamöter att rösta ifall president Donald Trump ska ställas inför riksrätt. Då Demokraterna har majoritet kommer man troligtvis att rösta ja.

Demokraterna förbereder riksrätt mot Trump

USA. Demokraterna har nu inlett processen att försöka ställa president Donald Trump inför riksrätt. De menar att Trump försökt pressa Ukrainas president att korruptionsutreda Joe Bidens son, som har affärsintressen i landet.

Presidentkandidaten Tulsi Gabbard censureras av Google, Twitter – och det egna partiet

VALPÅVERKAN. I USA utsätts den demokratiska presidentkandidaten Tulsi Gabbard för systematisk censur, både från stora kommunikationsföretag och det egna partiet.

Somalisk kongresskvinna: “Trump har en vit nationalists agenda”

USA. Trump ansåg att ett antal rasfrämmande demokrater borde ”åka tillbaka till sina länder och fixa dem”. Nu slår demokraterna tillbaka genom att säga att Trump har ”en vit nationalists agenda”.

Publikation kritisk mot presidentkandidat Bernie Sanders kallas antisemitisk

ANTISEMITISM. Publikationen Politico avbildade en av demokraternas blivande presidentkandidater, juden Bernie Sanders, på en bild där pengar växer på ett träd. Politico anklagas nu för antisemitism.

Toppdemokrat bedyrar sin lojalitet till Israel inför judisk maktorganisation

SIONISM. Vid en konferens i helgen som anordnades av judisk maktlobbyn bedyrade en av Demokraternas höjdare sin och sitt partis lojalitet till Israel.

Oväntat: Demokratisk presidentkandidat i USA oroad över vitas drogberoende och självmord

USA. Demokraternas presidentkandidat Andrew Yang oroar sig över vita amerikaners välbefinnande.

Hillary Clintons besked: “Jag kandiderar inte 2020”

USA. Den korruptionsanklagade demokraten Hillary Clinton kommer inte att ställa upp i nästa års amerikanska presidentval. ”Jag tänker dock inte försvinna någonstans”, låter hon hälsa med antydningar om en eventuell comeback till något annat offentlig ämbete.

Demokratisk krigsmotståndare ställer upp mot Trump

UTRIKES. Representanthusledamoten och krigsmotståndaren Tulsi Gabbard har annonserat att hon ställer upp i presidentvalet 2020 för Demokraterna och utmanar Donald Trump.

USA-valet: Republikanerna stärks i senaten – förlorar representanthuset

USA-VALET. Idag den 6 november går USA till mellanårsval. I valet ska ledamöter till kongressens båda kammare väljas. Men valet är också en spännande opinionsundersökning om president Trumps första två år vid makten.

Republikansk toppolitiker anklagar judiska miljardärer: “De försöker köpa tillbaka makten åt Demokraterna”

USA. I en intervju med Fox News pekar Republikanernas majoritetsledare i Representanthuset, Kevin McCarthy, ut judarna George Soros, Michael Bloomberg och Tom Steyer som personer som försöker använda sin förmögenhet för att köpa tillbaka makten över USA åt Demokraterna.

Det svarta statsrådet White skyller det dåliga vädret på judarna

ANTISEMITISM. ”Den globala uppvärmningen är judarnas fel”, var budskapet i en video som statsrådet Trayon White i Washington D.C sände på Facebook.

Hillary Clinton uppmanas försvinna från Demokraterna

USA. Hillary Clinton skadar det Demokratiska partiet – därför bör hon försvinna. Det säger den tidigare rådgivaren i utrikesdepartementet Marie Harf.  

Flera demokrater vill se skärpta vapenlagar efter dådet i Las Vegas

USA. Flera demokrater försöker nu utnyttja dådet i Las Vegas för att genomföra strängare vapenlagar men detta väntas inte få någon respons i kongressen.

Demokratisk toppkandidat: “Mitt jobb är att tysta vita människor”

USA. Sally Boynton Brown, kandidat till att bli ordförande för Democratic National Committee, försöker fjäska till sig jobbet genom att smutskasta och tysta ner vita medlemmar av det demokratiska partiet.