USA Demokraten och guvernörskandidaten Geoffrey Young skriver på Twitter att han vill se att Joe Biden ställs inför riksrätt för sina krigsbrott. Enligt Young är samtliga presidenter efter 1945 krigsbrottslingar.

Den kontroversielle demokraten Geoffrey Young, som kandiderar till årets guvernörsval i delstaten Kentucky, skriver på Twitter att han vill se sin partikamrat president Joe Biden ställd inför riksrätt. Young menar att Biden gjort sig skyldig till krigsbrott i Irak, Yemen och Syrien, men även i Ukraina.

Enligt Young begår Biden just nu krigsbrott genom att ”fortsätta det illegala proxykriget mot Ryssland i Ukraina”. Biden är dock inte ensam om att vara krigsförbrytare enligt Young, som menar att detsamma gäller för samtliga amerikanska presidenter efter 1945, inklusive Donald Trump.

Young ställde upp i förra årets val till den amerikanska kongressen och vann det demokratiska primärvalet i Kentuckys sjätte distrikt. Han skapade då stora rubriken genom att till skillnad från de flesta demokratiska kandidater kampanja på en antikrigsplattform.

I offentliga utspel ska han bland annat ha beskrivit Ukraina under Volodomyr Zelenskyj som en ”marionettstat” och förespråkade en fredsplan med Ryssland för att undvika ett kärnvapenkrig.

Young har även förespråkat att CIA stängs ned och menar att den amerikanska spionorganisationen är ”den värsta terroristorganisationen i hela världen”.