USA President Joe Biden hävdade nyligen i en intervju att uppenbarelsen av två kyssande män under gymnasietiden ändrade hans åsikter om homoäktenskap redan på 60-talet. Men i verkligheten tog han offentlig ställning mot homoäktenskap långt in på 00-talet.

Under en intervju på ”The Daily Show” med den homosexuelle Kal Penn kom USA:s president Joe Biden med en märklig historia om hur han redan under tidigt 60-tal ansåg att homosexuella borde få gifta sig. Enligt Biden var det synen av ett bögpar som kysstes under sitt sista år på gymnasiet som blev en slags ”uppenbarelse”.

Biden tog studenten från den katolska privatskolan Archmere Academy 1961, vilket alltså skulle vara året Biden såg två män kyssas helt öppet framför honom och hans far.

— Jag var på väg att kliva ur bilen när jag tittade åt höger och fick se två välklädda män i kostym kyssa varandra, luta sig in mot varandra och ge varandra en kyss, berättade Biden i programmet.

— Jag kommer aldrig att glömma det. Jag vände mig och såg mot min pappa och han sa: ”Joe, det är enkelt. De älskar varandra”, påstod Biden vidare.

Röstade mot homolobbyn fram till Obama-eran

RT har dock gått igenom hur Biden röstade under sin tid som ledamot i den amerikanska senaten. 1994 röstade han exempelvis för ett förslag att dra in alla bidrag till skoldistrikt i USA som ”lär ut acceptans av homosexualitet som livsstil”. Två år senare röstade han för ”Defense of Marriage Act”, vilken definierade äktenskap som ”en juridisk förening mellan en man och en kvinna”.

2006 röstade han emot att införa definitionen av äktenskapet i konstitutionen. Men inte för att han ändrat sina åsikter, utanför att förslaget kom från den dåvarande republikanske presidenten George W. Bush och för att kongressen redan 1996 enligt Biden gjort heterosexuellt äktenskap till ”rikets lag”. Enligt Biden slösade president Bush därmed bara tid.

Det var först 2012 som Biden för första gången offentligt ändrade sin ståndpunkt. Detta skedde i samband med att president Barack Obama gick ut offentligt till stöd för så kallade homoäktenskap. Året efter förklarade USA:s högsta domstol ”Defense of Marriage Act” för ”icke-konstitutionell” och idag har den ersatts med Bidens ”Respect for Marriage Act”, som kräver att alla myndigheter och delstater i USA erkänner homo- och blandrasäktenskap.

Så reagerar heterosexuella män normalt på Bidens "uppenbarelse"

Synen av två män som kysser varandra har enligt en forskningsstudie från 2017 samma stressreaktioner på en heterosexuell man som att se maggotar krypa i ruttnande kött. Inte ens de försökspersoner som påstod sig vara toleranta mot homosexualitet undgick den fysiologiska reaktionen.

— Det är svårt att specificera vad detta betyder. Det skulle kunna betyda att deltagarna uppfattade bilder av manliga homokyssar likvärdigt äckliga som de äckliga bilderna. Det kan även betyda att de fick en ångestreaktion på de manliga homokyssarna och en äckelreaktion på de äckliga bilderna men att vi inte rent psykologiskt kunde se skillnad på dessa två känslor, förklarade professor Karen L. Blair vid St. Francis Xavier University resultaten när studien publicerades.