GLOBALT Joe Biden och hans regim i Washington tar inte korkade beslut på grund av dumhet. Istället är det blint hat som driver dem, hävdar journalisten Seymour Hersh som nyligen avslöjade operationen bakom Nord Stream-sabotaget.

Nyligen publicerade den judiske journalisten Seymour Hersh ett avslöjande om sabotaget på Nord Stream i september förra året. Hersh fick information från källor inom en topphemlig grupp i Washington som planerade dådet och placerade sprängdeg på de tysk-ryska rörledningarna med hjälp av norska kollegor.

Avslöjandet har i stort ignorerats av media i väst, som istället valt att blåsa upp ett påstående från Washington om att en ”pro-ukrainsk grupp” låg bakom attackerna.

Nyligen intervjuades dock Hersh i kinesisk tv om sitt avslöjande, där han avfärdar Washingtons utspel om den ”pro-ukrainska gruppen” som rökridåer. Enligt Hersh är det endast en rådig statsaktör som har möjlighet att placera och dölja sprängdeg på en av Europas mest betydelsefulla infrastrukturer för att sedan spränga dem med fjärrutlösare.

— De försöker flytta fokus från storyn som jag skrev, vilken innehåller avgörande specifikationer. Jag beskrev en process som inleddes före julen 2021. De hade en rad möten i ett hemligt rum i Vita huset som jag antydde att jag känner till namnet på, säger Hersh.

"De gör det personligt istället för professionellt"

Enligt Seymour Hersh var Nord Stream-sabotaget det ”dummaste beslutet” på många år av Washington. Hela den amerikanska utrikespolitiken är enligt journalisten ”fullständig idioti”. Men enligt Hersh beror det inte som man kanske kan tro på att president Joe Biden och hans hantlangare är korkade. Istället påstår han att administrationen har ”gott om intelligens”, men beter sig ändå korkat på grund av Rysslands president Vladimir Putin.

— Det är bara vad som driver dem, som jag tror är hat, framförallt hat mot allt som har med Putin att göra, men också mot kommunism i sig. De är iskalla krigare, de är inte helt normala. Detta leder till att de gör korkade saker, förklarar Hersh.

Att ständigt agera antagonistiskt mot Ryssland och Kina är enligt Hersh irrationellt ur Washingtons perspektiv. Det har skapat en spricka mellan USA och länder över hela världen, samtidigt som Ryssland och Kina har lyckats knyta an nya allierade i Afrika, Asien och Sydamerika.

— De gör det personligt istället för professionellt, säger Hersh.