Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Somalisk kongresskvinna: “Trump har en vit nationalists agenda”

Av Redaktionen, 2019-07-16
redaktionen@nordfront.se

USA. Trump ansåg att ett antal rasfrämmande demokrater borde ”åka tillbaka till sina länder och fixa dem”. Nu slår demokraterna tillbaka genom att säga att Trump har ”en vit nationalists agenda”.


Demokraten och somaliern Ihlan Omar slår tillbaka mot president Trump.

Det var under söndagen som USA:s president Donald Trump återigen skapade stor oro bland landets vänsterliberaler genom att twittra. Presidenten föreslog då att några av hans fränaste kritiker, en grupp rasfrämmande demokratiska kongresskvinnor, borde åka tillbaka till sina egna länder och ordna upp dem innan de kritiserar hur USA styrs.

Trumps uttalande har beskrivits som ”rasistiskt” och representanthusets talesman, demokraten Nancy Pelosi, menade att det Trump menar med att ”göra Amerika bra igen” egentligen bara handlar om att ”göra Amerika vitt igen”.

Men Trump har vägrat att vika sig och fortsatte under måndagen med nya uttalanden mot kvinnorna.

— Gillar ni inte hur det är här så kan ni sticka. Ni kan sticka på en gång. Dessa människor hatar vårt land. De hatar vårt land. De hatar det, med emfas, sa Trump under ett tal medan åhörarna applåderade.

Nu har fyra demokratiska kongresskvinnor som känt sig utpekade av presidenten också gett svar på tal under en pressträff.

Somaliern Ilhan Omar menar exempelvis att Trump har brutit mot sin presidented.

— Nu utför presidenten massdeportationer och bryter mot mänskliga rättigheter vid gränsen och han låter miljoner dö, som inte får del av sjuk- och hälsovård, och för över pengar till de stora företagen. Han har kallat dem som kommer från länder med svarta och bruna för ”skithålsländer”, sa hon under pressträffen.

— Nu utför han en rasistisk attack mot fyra kongressledamöter. Detta är en vit nationalists agenda. Den har nått Vita husets trädgård. Trump vill dela det här landet och kunna fortsätta berika sina vänner. Det är dags att sätta ett stopp för hur den här presidenten gör vår konstitution till ett åtlöje, fortsatte hon.

Detta har dock inte skrämt Trump som fortsätter att attackera kvinnorna på Twitter.

Källa:
Trump om kvinnliga politikerna: De hatar vårt land


  • Publicerad:
    2019-07-16 11:00