USA En 18-årig republikan dödades av en anhängare av USA:s president Joe Biden i North Dakota tidigare i veckan. Den gripne ska erkänt det politiska mordet och motiverade det med samma resonemang som presidenten om att ”extremistiska republikaner” är ett hot mot samhället.

Det var i början av september som USA:s president Joe Biden höll ett brandtal mot landets politiska opposition från Independence Hall i Philadelphia, där den amerikanska självständighetsförklaringen skrevs 1776.

Enligt Biden är anhängare av USA:s tidigare president Donald Trump, eller ”MAGA-extremister, ett ”hot mot samhället”, ”semi-fascistiska” och ”våldsamma”.

I söndags mördades en 18-årig republikan vid namn Cayler Ellingson av en 41-årig Biden-anhängare vid namn Shannon Brandt i North Dakota. De två männen ska ha hamnat i en politisk dispyt som slutade med att Brandt körde över den 18-åringe Trump-anhängare med bilen och lämnade honom att dö.

Enligt polisrapporten ska Ellingson vid två tillfällen under söndagsmorgonen ha ringt sin mor och bett henne hämta honom då han jagades av en man. Men när modern kom fram var 18-åringen redan död.

Förutom konservativa Fox News har media i USA varit helt tysta om dådet, trots att politiskt motiverat våld är högt på både den mediala och politiska dagordningen i landet. Enligt NewsBusters har ABC, CBS, NBC, CNN och MSNBC inte ”ägnat en sekund sändningstid” åt mordet.

Brandt ska i polisförhör ha erkänt dådet och bekräftat att det var politiskt motiverat. I sin förklaring ska han nästan ordagrant ha använt samma retorik som Biden och beskrivit Ellingson som en ”republikansk extremist” och ett ”hot mot samhället”.