USA 108 republikaner som vunnit sina primärval anser att det senaste presidentvalet avgjordes med hjälp av valfusk. Detta mitt under pågående utfrågning i kongressen om stormningen av Kapitolium där Demokraterna ska avslöja ”Trumps stora lögn”.

Just nu pågår en utfrågning i representanthuset i den amerikanska kongressen rörande stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021. Framörallt vill man klargöra huruvida USA:s dåvarande president Donald Trump på något sätt kan hållas ansvarig för händelsen.

Demokraternas mål med utfrågningen är bland annat att avslöja ”Trumps stora lögn”, som man kallar anklagelserna om valfusk vid senaste presidentvalet.

Som stöd för att det är ”bevisat” att det inte förekom valfusk har man fått flera av Trumps närmaste medarbetare, samt presidentens dotter Ivanka Trump, att vittna.

Men fortfarande har Trump en stor del av det republikanska partiet på sin sida. Enligt Washington Post är det så många som 108 republikaner som vunnit sina primärval inför årets mellanårsval som fortfarande anser att Joe Biden segrade i valet med hjälp av fusk.

När endast en tredjedel av de republikanska kandidaternas premiärval är kvar ser det alltså ut som att Trump fortsatt har starkt stöd i sitt parti. Samtidigt är förtroendet för den sittande presidenten Joe Biden rekordlåga nivåer, även bland demokrater.