USA. Den 23 december höll USA:s president Donald Trump ett spektakulärt tal där han hävdade att höstens presidentval präglades av omfattande valfusk.

Talet som hölls den 23 december av USA:s president Donald Trump riktade sig till hela nationen och handlade om det omfattande valfusk som enligt Vita husets administration präglade höstens presidentval.

Trump sade i talet att han ville ge ”all den fakta som alla amerikaner borde känna till”. Sedan räknade han upp vad som hände i olika delstater, där rösträkningen upphörde helt plötsligt när allt såg ut som att Trump skulle vinna för att sedan komma igång igen med resultatet att Joe Biden gick om Trump och segrade i delstat efter delstat.

Trots att president Trump och en stor del av det republikanska etablissemanget hävdar att presidentvalet präglades av fusk, censureras konsekvent diskussioner om det på sociala medier.

Även detta har kommenterats av Trump, vars inlägg om valfusk på Twitter och Facebook har flaggats som misstänkt falska påståenden.


  • Publicerad:
    2020-12-27 17:10