USA I samband med nattens mellanårsval riktas anklagelser mot Demokraterna för att ha tagit till oegentligheter för att få fördelar i resultaten. Både Donald Trump och Republikanernas guvernörskandidat i Arizona hävdar att valarbetare bluffat om att röstningsmaskiner inte fungerar.

Nattens mellanårsval i USA ser ut att bli en framgång för Republikanerna. Men även om det står klart att man får majoritet i representanthuset är det fortsatt oklart om man får majoritet i senaten.

I flera guvernörsval är det dessutom fortfarande oklart vilka kandidater som vinner. En av dessa delstater är Arizona, där mystiska problem med röstningsmaskinerna uppstod under valdagen varpå den långa väntan fick väljare att lämna sin köplats och gå hem. I samband med detta gick USA:s tidigare president Donald Trump ut och uppmanade republikanska väljare i framförallt Arizona att inte lämna sina köplatser vid vallokalerna.

— Lämna inte kön, stanna på din plats. De säger att maskinerna inte fungerar, de säger att de börjar få slut på papper på olika platser i olika delstater. Det pågår många dåliga saker, säger Trump i en video.

— Jag vet att ni inte vill vara där så länge som de kommer att försöka tvinga dig. De vill försena för att få dig att inte rösta, låt dem inte försena dig för att få dig att inte rösta, fortsätter ex-presidenten.

Även Republikanernas guvernörskandidat i Arizona, Kari Lake, ifrågasätter om valet i delstaten var rättvist. Lake, som kallats för ”Trump i klänning”, ligger just nu strax efter den demokratiska motkandidaten Katie Hobbs i rösträkningen och avslutade valdagen med ett tal där hon indirekt anklagade Demokraterna för valfusk.

— Vi behöver ärliga val och vi ska ge dem till dig, Arizona, jag försäkrar er om detta. Systemet vi har just nu fungerar inte, sa Lake under sitt tal.