LÖGNPRESSEN. Medan Donald Trumps uppmaning till sina följare, ”Gå till Capitolium!”, är ”uppvigling till terrorism” är Kamala Harris ord till de sina, ”att aldrig vika sig” i upploppen, bevis på ”tolerans”.

Donald Trump är han en uppviglare? Foto: Pixabay (Public Domain).

Innan händelserna vid och i Capitolium förra veckan samlades anhängare till president Donald Trump i Washington D.C. för att lyssna på ett tal av presidenten.

Trump uppmanade dem då att bege sig till kongressbyggnaden Capitolium, där resultatet av presidentvalets elektorsomröstning skulle fastställas, för att uttrycka sitt missnöje.

— Vi ska gå ner till Capitolium. Ni måste visa styrka, och ni måste vara starka, sa Trump.

Nordfront har tidigare rapporterat om vad som hände därefter. Capitolium stormades och intogs av tusentals demonstranter, av vilka en övervägande majoritet inte brukade något våld.

Konfrontationer uppstod inne i byggnaden mellan ett fåtal demonstranter och angripande poliser. Fem personer har nu avlidit som följd av dessa.

Mainstreammedier beskriver nu stormningen av Capitolium i termer som ”inhemsk terrorism” och ”ett uppror”.

Trump utses till en ”uppviglare” som måste ställas inför riksrätt. Arbetsgivare uppmanas att ta reda på om några av deras anställda befann sig vid Capitolium – eller deltog i den föregående Trumpmarschen – för att sedan avskeda ”den skyldige”.

I Wall Street Journal menar man att Trump omgående bör avgå som en direkt följd av stormningen av Capitolium:

Om Trump vill undvika ytterligare ett åtal, är hans bästa val att ta personligt ansvar och avgå.

Man tillägger:

Detta vore den renaste lösningen, då det omgående skulle överlämna styret till Mike Pence. Det är bäst för alla, inklusive honom själv, om han avgår tyst.

Nåde den som inte ser stormningen som ”inhemsk terrorism”

Tucker Carlsons kritik mot Trump förkastas i mainstreammedier som för vek. Foto: Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons.

Tidningar och journalister som inte till fullo stämmer in det politiskt korrekta narrativet om Capitolium 2021 blir hårt åtgångna.

Till exempel är programledaren på Fox News, Tucker Carlson, kritisk mot Donald Trumps agerande innan stormningen av Capitolium förra veckan.

Carlson anser att presidentenobetänksamt uppmuntrade” sina supportrar innan händelserna vid och i Capitolium.

Han vänder sig däremot mot beskrivningen att det skulle röra sig om ”terrorism” eller ”ett uppror” från demonstranternas sida eller om ”uppvigling” från Trump.

För detta hudflängs han nu i medier som The Independent, där man bland annat undrar hur Carlson kan understå sig att ifrågasätta beskrivningen av händelserna vid Capitolium med epitet som ”uppror” och ”inhemsk terrorism” – eller vad han kan ha att invända mot jämförelsen mellan Capitolium 2021 och Pearl Harbour.

Hårdast kritik får Carlson av CNN:s Brianna Keilar som utan närmare motivering kallar honom för ”propagandist, lögnare och parasit”.

Absurd häxjakt på deltagare i protesterna
Seattles polismyndighet utreder två poliser efter att ha upptäckt att de befann sig i Washington D.C. under onsdagen och torsdagen tidigare i veckan.

De två poliserna placerades i administrativ tjänst under utredningen. Poliser som var ”direkt inblandade i upploppen” vid Capitolium kommer att avskedas omgående, uppgav Seattles polischef Arian Diaz på fredagskvällen i ett uttalande.

Granskningen kommer medan företag och statliga myndigheter runtom i hela USA söker göra sig av med anställda som deltagit i protesterna.

VD:n för det Chicagobaserade förortsbelägna dataanalysföretaget Cogensia avskedades på fredagen efter att ha arresterats för sin påstådda roll i protesterna, och samma sak drabbade biträdande generalrådet i Texasbaserade Goosehead Insurance.

Den senare har uppgivit att han demonstrerade helt fredligt.

En fastighetsförmedlare i Chicago förlorade sitt jobb efter att hon skrivit på sociala medier att hon deltog vid stormandet av Capitolium.

En lärare vid Saint Vincent College avskedades när han delade bilder på sig själv utanför Capitolium på onsdagen.

Förbundsordförande för Richmond Food Truck Association tvingades avgå för att ha deltagit i protesten.

Staden Pittsburgh uttalade offentligt på lördagen att anställda som befinns ha deltagit i ”det dödliga upproret” kommer att få erfara ”passande disciplinära åtgärder”.

FBI uppges undersöka huruvida brandmän i staden New York var inblandade i inträngandet i Capitolium.

Ett foto på sociala medier visar en man som står nära ingången till Capitolium, och har på sig en jacka med texten FDNY Squad 252 på ryggen.

En talesman för brandskyddsmyndigheten har uppgivit för New York Post att mannen tros vara pensionerad.

Kommer folk förlora sin jobb bara för att ha närvarat vid Trumpmarchen…men inte vid Capitolium? För i så fall är det lite för mycket.” skriver Ian Miles Cheong på Twitter.

En annan lägger till:

Nittionio procent [av dem som var] där gjorde inget fel, men låt inte det stoppa häxjakten.

Andra pekar ut kontrasten med arbetsgivarnas reaktion vid sommarens upplopp av BLM och Antifa runtom i USA.

Vad är grejen?frågar en diskussionsdeltagare och fortsätter:

Vi hade BLM som härjade runt och slet sönder landet i sex månader.

En annan frågar:

Vad sägs om deras anställda har anknytning till Antifa eller BLM?

Kamala Harris gav öppet sitt stöd till upploppen i somras – dubbla måttstockar

Kamala Harris anses hylla huliganer av goda skäl. Foto: Quinn Dombrowski from Berkeley, USA, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons.

Just när huliganer från BLM och AFA härjade som värst i amerikanska städer i somras – då hundratals amerikaner trakasserades, förföljdes och dödades och egendomar till enorma värden förstördes – och allt detta mestadels med ordningsmaktens goda minne – ställde den nu blivande vicepresidenten Kamala Harris upp för en intervju i Late Show med Stephen Colbert:

Colbert: — Jag vet att protester fortfarande äger rum i större städer runt hela USA, jag ser bara ingen rapportering om det – som under de första veckorna.

Harris: — De kommer inte sluta, de kommer inte sluta! Det här är en rörelse, jag säger dig: De kommer inte att sluta. Var redo alla, för de kommer inte att sluta, de kommer inte sluta före valdagen i november och de kommer inte sluta efter valdagen. Var och en bör notera detta, på båda sidor: Det kommer inte ge sig – och de bör inte ge sig! Och vi bör inte!

I mainstreammedier har man varken i somras eller nu efter Capitolium anklagat Kamala Harris för uppvigling.

På sociala medier rasas det däremot över de dubbla måttstockarna i bedömningen av upploppen sommaren 2020 och Capitolium januari 2021.


  • Publicerad:
    2021-01-11 10:35