USA. En polisman har nu förklarats död efter protesten i Washington där demonstranter mördades av poliser som försökte men misslyckades med att förhindra demonstranterna från att ta sig in i Kapitolium och uttrycka sitt missnöje över att Joe Biden är på väg att bli president i USA.

I onsdags stormade uppretade amerikaner Kapitolium, där amerikanska kongressen var samlad för att utse den kontroversielle demokraten Joe Biden till USA:s näste president. Under stormningen mördade en polis demonstranten Ashli Babbitt genom att skjuta henne i halsen när hon obeväpnad försökte klättra in genom ett fönster.

Ashli Babbitt, 35.

Förutom krigsveteranen Babbitt ska tre andra Trump-anhängare ha dött under tumultet vid Kapitolium. Exakt hur de andra tre demonstranterna dog är oklart då polisen enligt Fortune bara vill säga att de dog under ”medicinska nödsituationer”, men man kan anta att alla eller åtminstone vissa av dem också förlorade livet på grund av grovt övervåld från polisens sida.

Det senaste dygnet har det i etablerade medier också framkommit uppgifter att en polis dött av skador han ådrog sig under den mestadels fredliga demonstrationen som samlade tiotusentals Trump-anhängare. Det är polismannen Brian Sicknick, 42, som ska ha blivit slagen i huvudet med en brandsläckare och efter att ha intensivvårdats sedan i onsdags offentligt dödförklarades igår. Sicknicks dödsfall utreds nu av polisen som mord. Hur polisen utreder de fyra andra dödsfallen är oklart.

Etablerade medier som tidigare hyllat de dödliga BLM-upploppen i USA försöker nu lägga skulden för dessa dödsfall på Donald Trump som man anser uppviglat sina anhängare genom att ifrågasätta valresultatet. På grund av att han ifrågasätter valresultatet har Twitter och Facebook stängt av presidenten från sina tjänster och menar att man gör det för att lugna ner stämningen i USA.


  • Publicerad:
    2021-01-09 22:30