Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Tidigare Disneyministern (MP) vill stoppa meningsmotståndares inflytande i EU

Vill frånta Viktor Orban rösträtt i ministerrådet Oroar sig för högerpopulistisk seger i EU-valet.

Regeringens utredare: Yttrandefrihet – ett hot mot demokratin

1984. Den av regeringen tillsatta utredningen om Medie- och informationskunnighet lämnas in idag. I såväl uppdragsgivarens direktiv till utredaren som i den färdigställda rapporten förklaras att ”desinformation, propaganda och näthat” utgör ett ”hot mot demokratin”.

Alice Bah Kuhnke gråter ut om rasismen – godkände nedsmältning av svenskt kulturarv

ANTIVIT PROPAGANDA. På Alice Bah Kuhnkes initiativ förväntas EU-parlamentet i morgon fördöma den ”strukturella rasismen”. Bah Kuhnke godkände som kulturminister nedsmältning av oersättliga föremål från vårt svenska kulturarv – en typ av rasism som svenskarna dock förväntas acceptera.

Åsa Linderborg om rastafariministern: “Provokation mot alla som vill ha kunskap, intellektualitet och nyfikenhet i kulturen”

KULTUR. Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg är inte nöjd med utnämningen av Amanda Lind som ny kulturminister. Hon menar att Miljöpartiet använder kulturpolitiken som ett ideologiskt verktyg och fruktar nu att Lind kommer ha samma agenda som Alice Bah Kuhnke.

Alice Bah Kuhnke samlade 15 personer för “protest” i Kungälv – hyllas av Aftonbladet

KUNGÄLV. Drygt 200 personer samlades i Kungälv under lördagen för att höra kommunfullmäktigekandidaten Fredrik Vejdeland tala. Samtidigt samlade demokrati- och kulturminister Alice Bah Kuhnke femton personer för en ”protest” – och hyllas nu av Aftonbladet.

Demokratiministern blir av med ansvaret för Sveriges arbete mot våldsbejakande extremism

INRIKES. Det står nu klart att kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke blir av med ansvaret med Sveriges arbete mot så kallad våldsbejakande extremism efter hennes utspel i SVT:s Agenda som ledde till att hon kallades till förhör i konstitutionsutskottet (KU).

Demokratiministern hyllade IS-terrorister i Umeå

FAKE NEWS. Demokratiminister Alice Bah Kuhnke försöker just nu att slussa in IS-terrorister i det svenska samhället. Som exempel på vilken bra idé det är har hon angett Umeå, där kommunen och de återvändande IS-terroristerna ska ha ett väldigt bra samarbete. Men Umeå kommun förnekar nu att några terrorister återvänt till Umeå och demokratiministern anklagas för Fake News. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Mona Sahlins efterträdare skyller islamistiska terrordåd på “vit makt-rörelsen”

KULTURMARXISM. Regeringen har utsett Anna Carlstedt till ny ”samordnare mot våldsbejakande extremism”. Under sin första dag på jobbet meddelade hon att det finns en ”växelverkan” mellan så kallade högerextremister och jihadister.

Försvaret ska “analysera propaganda på nätet” i regeringens nya handlingsplan mot rasism och hatbrott

SVERIGE. Idag presenterade kulturminister Alice Bah Kuhnke och inrikesminister Anders Ygeman en handlingsplan mot rasism och hatbrott.

Allt färre unga betalar för TV-innehav – kulturministern oroad

MEDIA. Under de senaste åren har det blivit allt färre hushåll som betalar TV-avgift. Detta oroar kulturminister Alice Bah Kuhnke som nu ska tillsätta en utredning för att undersöka alternativa sätt att finansiera statlig television.

Ändring av presstödet – nationella medier portas

MEDIA. I en utredning kring den nuvarande utformningen av presstödet har man kommit fram till att reglerna måste ändras för att låta fler aktörer ta del av det ekonomiska bidraget. Dock utesluts nationella medier då man väljer att kräva ”respekt för alla människors lika värde”.

Presstödet kritiseras av yttrandefrihetsexpert

SVERIGE. Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke kritiserar i en ny artikel presstödet och det pågående arbetet med att förändra reglerna kring presstödet.