AVSLÖJANDE. Det största hotet mot Sverige är högerextremism och Nordiska motståndsrörelsens grundlagsskyddade 1 maj-demonstration är ett exempel på terrorism. Detta hävdar en muslimsk kvinna som arbetar för den Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism.

Tre personer som anställts av Sveriges förrädarregering för att skydda landet mot terror. Bilder hämtade från samordnarenmotextremism.se

I det senaste avsnittet av det medborgarjournalistiska projektet ”Bakom kulisserna”, som produceras av Ingrid & Conrad, intervjuas muslimen Bahar Satar Pour Kolahi. Hon är ”biträdande kommittésekreterare” hos den Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism och får under intervjun svara på frågor om islam och terrorism.

När Bahar får frågan om inte muslimer ligger bakom merparten av terrordåden i Sverige ger hon ett väldigt besynnerligt svar.

— Just nu är hotet i Sverige mer ifrån högerextrema. Där vi ser bränder på flyktinganläggningar. Nordiska motståndsrörelsens första maj demonstrationer, misshandel och sådära. Men det finns ju absolut folk med arabiskt påbrå eller som kallar sig muslimer, men jag skulle nog inte säga att de är 99%. Jag kan inte exakta siffror, men hotet enligt Säpo just nu är högerextrema, säger Bahar.

Ingrid Carlqvist påpekar i inslaget att Bahar ljuger då Säpo inte alls pekar ut högerextremism som det största terrorhotet mot Sverige. Att en grundlagsskyddad och tillståndsgiven politisk demonstration målas upp som terrorism och ett hot mot Sverige är också minst sagt besynnerligt.

Bahar påstår senare i intervjun att bombdåden i Göteborg genomförts av Nordiska motståndsrörelsen och att det finns domar som visar det, trots att åtal väcks först idag och att åklagaren inte verkar ha rubricerat händelserna som terrordåd. Det här visar att även förment professionella experter påverkas av massmedias agendasättande journalistik. Medias kraftiga vinkling av nyheter gör helt enkelt att felaktiga intryck registreras som fakta i läsarnas huvuden.

I den sista delen av intervjun försvarar Bahar islam men uttrycker ändå förståelse för att svenskar blir kritiska till massinvandringen på grund av terrorn som följer i kölvattnet av den.

Lyssna på inslaget nedan:


  • Publicerad:
    2017-06-09 10:37