INRIKES. Hillevi Engström lämnar uppdraget som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism efter bara fyra månader. Hon kvarstår som samordnare fram till dess att en efterträdare har utsetts.  

hillevi-460x306

Hillevi Engström tillträdde som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism för knappt fyra månader sedan. Hon tillsattes efter Mona Sahlin som avgick med omedelbar verkan efter att det framkommit att hon förfalskat ett arbetsgivarintyg för sin tidigare livvakt. Ett arbetsgivarintyg som ledde till att livvakten bland annat kunde lägga handpenning på en lyxlägenhet samt köpa en dyr bil.

Nu, knappt fyra månader efter att Engström tillträdde som ny samordnare, har hon meddelat att hon lämnar uppdraget som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Orsaken till att Engström lämnar uppdraget ska bero på att hon vill återgå till jobbet som kommundirektör i Upplands Väsby.

— Jag fick erbjudandet av Upplands Väsby att komma tillbaka till min tidigare tjänst som kommundirektör. Efter mycket övervägande har jag kommit fram till att jag inte känt mig klar med uppdraget att utveckla kommunens verksamhet och organisation. Jag har därför meddelat regeringen att jag lämnar min tjänst som nationell samordnare för att återgå till mitt tidigare arbete som kommundirektör, säger Engström i ett pressmeddelande.

Hillevi Engström kommer att kvarstå på sin tjänst som samordnare fram till dess att en efterträdare har utsetts.

Källa:
Hillevi Engström lämnar uppdraget som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism


  • Publicerad:
    2016-09-22 11:55