INRIKES. Mona Sahlin, ökänd tidigare S-partiledare, drog i mysprogrammet Reneés brygga en historia om hur hon i en tunnelbanevagn ska ha ska blivit stirrad på av medlemmar från Nordiska motståndsrörelsen, varvid en ”mörkhyad kille från orten” plötsligt kom till hennes undsättning.

Mona Sahlin, som inte är någon fifflare och alltid talar sanning. Foto: Bengt Nyman (CC BY 2.0).

Mona Sahlin, ökänd före detta S-partiledare, är troligen mest känd för de skandaler som ledde till att hon tvingades sluta som politiker.

Ett axplock: Sossepampen har påkommits med att betala sin dagmamma svart, tagit ut tiotusentals kronor av sitt tjänstebetalkort för privata klädinköp och för extra guldkant på semesterresor, samt åkt med familjen på semester till ett femstjärnigt hotell på Mauritius med assistent och två livvakter på skattebetalarnas bekostnad. Hon betalade vare sig sina skatteskulder eller sina otaliga parkeringsböter vilket ledde till ärenden hos kronofogden.

Efter en karriär, där hon som sossarnas bilderbergska trumfkort återkom som gubben i lådan gång på gång, tvingades hon 2016 slutligen bort från maktens korridorer efter att hon undertecknat falska löneintyg åt sin livvakt, som hon även antyddes ha haft en affär med.

Sahlin har dock svårt att slita sig från rampljuset. Förra året kom en bok om hennes upplevelse av att ha varit föremål för ett drev där hon blivit oskyldigt anklagad. Sahlin blev tillräckligt relevant för att bjudas in att gråta ut i både morgonsoffor och under mys på sommarbryggor.

I ett avsnitt av bryggmysprogrammet Renées brygga som sändes 10 februari fick Sahlin tillfälle att igen berätta om sina svårigheter:

En natt ska det ha stått en ”nazist” utanför hennes dörr och både bankat och ”ristat in ett hakkors”.

Den kritiserade S-ledaren menar sig ändå fått motta ”folkets kärlek”. Hon berättar sedan en riktig solskenshistoria om ett tillfälle när hon ska ha åkt tunnelbana och det ”kom in två nazister från Nordiska motståndsrörelsen” och satte sig framför henne.

— Och de sätter sig framför mig och bara blänger, påstår Sahlin i Reneés brygga.

Sahlin kände då plötsligt hur någon satte sig bredvid henne och lade armen om henne. Det var en ”mörkhyad kille” som ”tittade på nazisterna” och sa:

— Ey, leker ni arga leken? Får jag vara med?

Enligt Sahlin började alla som hörde detta att skratta.

— Nazisterna liksom rubbades ur sin rörelse och så vänder han sig om till mig och säger: ”Mona, du vet, vi i orten, vi glömmer inte”.

Sedan ska mannen ha avlägsnat sig lika plötsligt som han kom. Mona satt dock kvar med rinnande tårar.

På Twitter möts Monas historia av en viss skepsis.

Mona har varit med förr

Några av Sahlins affärer, fram till 2007.


  • Publicerad:
    2021-02-12 10:25