NORRLAND. I Sundsvall oroar sig kommunen över den ökande nationella aktivismen i staden. Därför har man nu tagit hjälp av ”Den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism” som leds av den ökände Mona Sahlin som är engagerad i Expo och tidigare var partiledare för Socialdemokraterna.

Enligt den svenskfientliga organisationen Expo hade bara Stockholm och Jönköping fler nationalistiska aktiviteter än Sundsvall. Detta är en av anledningarna till att kommunen nu ska ta krafttag mot det nationella uppvaknandet i staden och i förra veckan hade man Daniel Norlander, huvudsekreterare för ”Den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism” på besök. Under sitt besök träffade han fritidspedagoger, lärare, poliser och representanter för de tre Medelpad-kommunerna.

— Vi vill att Sundsvall, Timrå och Ånge ska sätta igång en handlingsplan mot all våldsbejakande extremism, och responsen har varit väldigt positiv. Arbetet med att motarbeta det här har redan satts i gång, berättar Norlander.

Norlander vill vidare påstå att rekryteringen främst riktar sig mot ungdomar, eller ”barn och ungdomar” som man skriver i pappersupplagan.

— Ungdomar får vara radikala, men man måste dra en gräns och den dras när den radikala ideologin eller organisationen bejakar våld, fortsätter han.

Aktiviteterna som ses som problematiska ska främst ha utförts av Svenska motståndsrörelsen och det numera nedlagda partiet Svenskarnas parti.

Källa:
Aktion ska stoppa Sundsvalls nazister


  • Publicerad:
    2015-08-27 22:20