MÅNGKULTUR. En kvinna i 60-årsåldern ska på lördag morgon ha ringt 112 efter att hon ska ha blivit överfallen i sin trädgård. Det hela rör sig troligtvis om ett våldtäktsförsök.

Polisen söker efter en ”mycket mörkhyad man, 25-30 år, klädd i vit t-shirt/skjorta och svarta byxor. Mannen uppges ha haft en smal/normal kroppsbyggnad.” Samtalet inkom till SOS Alarm kl. 07:33. Han söks i området Gådeåstaden, Härnösand.

Samtidigt som polisen ber om allmänhetens hjälp väljer en av de lokala tidningarna, Sundsvalls Tidning, att inte rapportera om förövarens hudfärg.

När Nordfront ringer upp Sundsvalls Tidning för att fråga varför man väljer att utelämna den misstänktes etnicitet svarar ansvarig reporter:

— Att det inte har någon relevans i det här fallet. Vi skriver väldigt sällan vilken nationalitet en person har. Oavsett om man är vit eller mörk.

Om det kan vara hjälpsamt mot eventuella vittnen att veta hur gärningsmannen ser ut är heller inget av värde.

— Det är ingenting jag tar ställning till så när jag skriver utan jag har valt att skriva den del av signalementet som jag tycker är relevant för det här.

Polisen vill att alla som har sett något hör av sig.

Källor:
Kvinna utsatt för våldtäktsförsök – gärningsmannen söks av polis
2015-08-22 09:00, Våldtäkt, försök, Härnösand


  • Publicerad:
    2015-08-23 22:24