Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

69-årige Christer Lindell – övergiven av hemtjänsten

MALMÖ. Hemtjänsten har slutat hjälpa Christer som är rullstolsburen och nästan blind. De skyller på arbetsmiljön.

Chockhöjning av hyror i Solna – äldre tvingas flytta

INRIKES. Bostadsbolaget Signalisten chockhöjer hyrorna på sina bostäder i Solna på grund av kommande renoveringar. Många äldre kommer inte att ha råd med hyran och tvingas därför att flytta.

Sveket mot svenskarna – Eivor, 84, pantar burkar för att kunna köpa mat

INRIKES. Många pensionärer klarar sig inte på sina låga pensioner, utan måste panta tomburkar för att kunna köpa mat. Eivor, 84 år, är en av dem.

Hemtjänstpersonal misstänks ha våldtagit kvinna i 80-årsåldern

BROTT. En kvinna i 80-årsåldern ska ha blivit våldtagen i sitt hem i Bromma i Stockholm. En man i 25-årsåldern sitter nu anhållen misstänkt för brottet. Mannen ska vara anställd hos hemtjänsten och jobbat hos kvinnan vid tillfället.

“Ungdomsgäng” dömda för en mängd brott i Sydsverige

BROTT. Sexutpressning, misshandel och grovt rån av ett äldre pensionärspar är några av de brott ett löst sammansatt nätverk av ”kulturberikare” dömts för vid Helsingborgs tingsrätt.

Rasfrämling öppnade eld mot pensionärsbostad – får fem års fängelse

UPPSALA. Rasfrämlingen Amed Akan tycks helt ha saknat motiv när han med en pistol började skjuta in i ett äldre pars lägenhet. Nu döms han till fem års fängelse för mordförsöket.

Belgiska sionistpolitiker rasar över tyska krigspensioner

UTRIKES. En grupp belgiska sionistpolitiker kräver i en resolution att Tyskland omedelbart stoppar utbetalningarna av pensioner till belgiska invånare som skadades i strider på Tysklands sida i andra världskriget.

Äldre dam köpte pepparspray för att hon kände sig otrygg – döms för vapenbrott

KARLSTAD. En äldre dam kände sig otrygg efter att hennes son blivit överfallen och misshandlad och bestämde sig därför för att köpa pepparspray. Nu har hon av Karlstads tingsrätt dömts för vapenbrott.

Svenska äldre får ansöka om utevistelse

SVERIGE. I Sverige satsas det som bekant oerhörda summor på att ta emot och ”hjälpa” rasfrämlingar. Samtidigt sitter våra äldre på underbemannade hem och många ges inte ens möjlighet att vistas utomhus. Det finns dock möjlighet för de äldre att ansöka om utevistelse.

200 000 pensionärer blåsta av regeringen på utlovad skattesänkning

SVERIGE. 200 000 pensionärer har nu svikits av regeringen och kan glömma tidigare utlovade skattesänkningar.

51 trygghetsbostäder för pensionärer försvinner – kommunen vill inhysa invandrare istället

HELSINGBORG. Fredriksdalshemmet skulle erbjuda 51 trygghetsbostäder åt människor över 70 år till sommaren. Dessa planer skrotas nu då lokalen istället kommit att användas för att inhysa så kallade ensamkommande flyktingbarn.

Nu ska pensionsåldern höjas

NEDSKÄRNINGAR. Både alliansen och den rödgröna regeringen är överens, pensionsåldern måste höjas. Anledningen uppges vara att vi blir allt äldre.

Pensionärer gör uppror mot kommunen

NORRKÖPING. Efter att kommunen valt att ta bort personal från de så kallade träffpunkterna där äldre kan träffas och umgås socialt blev det upprorsstämning på Tyska Torget under måndagen.

Landets fattigpensionärer blir fler och fler

INRIKES. Just nu lever närmare en kvarts miljon pensionärer under EU:s fattigdomsgräns och de blir bara fler och fler.