BROTT. En 95-årig kvinna i Malmö blev rånad och misshandlad i sitt hem av ett gäng under natten till torsdagen. 

Under natten till torsdagen blev en 95-årig kvinna rånad och misshandlad i sitt hem i Lorensborg i Malmö. Vid klockan 03.30-tiden bröt sig flera svartklädda och maskerade gärningsmän in hos den sovande kvinnan.

Gärningsmännen hade sedan tryckt ner 95-åringen mot golvet så att hon inte kunde göra motstånd samt knuffat henne. Rånet och misshandeln pågick i en och halvtimmes tid samtidigt som de länsade hennes hem på värdesaker.

— Kvinnan har varit med om något helt fruktansvärt. Hon har inga allvarliga fysiska skador. Men mår givetvis mycket dåligt av det som har hänt, säger Nils Norling, presstalesman vid Malmöpolisen. Han fortsätter:

— Det är ovanligt att någon slår till på det här sättet mitt i natten. Och det är även mycket ovanligt att det är ett så långt förlopp som en och en halv timme.

Efteråt lyckades kvinnan själv larma polisen, som gjorde en teknisk undersökning i huset samt höll förhör med kvinnan. Polisen vill nu även ha hjälp med tips rörande överfallet och tror bland annat att männen använt sig av en bil samt har besökt kvinnans hem vid något tidigare tillfälle för att rekognosera.

Gärningsmännen kom över en större mängd stöldgods från kvinnans hem, däribland kontanter och många värdesaker till stora belopp. Händelsen rubriceras som grov stöld i bostad, olaga frihetsberövande och misshandel.

Källa: 
95-årig kvinna rånad och misshandlad 


  • Publicerad:
    2017-09-03 21:40