BROTT. En kvinna i Höör konfronterade en invandrare som stal hennes cykel. Mannen hade då blivit ”provocerad” och sparkat henne medvetslös och därefter stampat henne i huvudet. Nu döms han till ett års fängelse samt till att betala skadestånd till kvinnan. 

På en gata i Höör den 25 augusti i år konfronterade en kvinna en 27-årig rasfrämling som höll på att stjäla hennes cykel. 27-åringen hade då blivit ”provocerad” och sparkat henne medvetslös och därefter stampat på hennes huvud.

— Han sparkade till kvinnan och av sparken ramlade hon in i en vägg. Sparken måste ha träffat i magen. Efter att kvinnan rest sig upp sparkade han henne så att hon föll handlöst till marken och låg kvar där avsvimmad med magen mot asfalten. Mannen stämplade därefter kvinnan i huvudet med ena foten, säger ett vittne.

Vittnet ska ha sett hela misshandeln medan denne sprungit fram för att hjälpa, varpå rasfrämlingen ska ha flytt från platsen. Vittnet hade försökt få liv i den medvetslösa kvinnan, vilket hade tagit uppemot fyra minuter. Det fanns även ytterligare två vittnen som sett misshandeln från sina lägenhetsfönster. Hur många gånger kvinnan hade blivit sparkad är oklart, men Lunds tingsrätt kom fram till att det i alla fall hade varit minst fyra stycken.

— Han slutade när han trodde jag var döende, har kvinnan sagt i förhör.

Kvinnan berättar i efterhand att hon upplevde händelsen som en mardröm samt att hon blivit väldigt rädd och chockad. Kvinnan hade även fått en fraktur i ansiktet samt att hon nu efteråt känner av yrsel både när hon pratar och rör sig mycket.

Rasfrämlingen är inte svensk medborgare men är för tillfället bosatt i Höörs kommun. Han ska ha påstått i polisförhör att han tidigare haft en relation till kvinnan samt att han ”lånat ut pengar till henne för köp av en cykel”. Cykeln i fråga ska enligt honom alltså vara den som kvinnan blev brutalt misshandlad för. Kvinnan har dock uppgett att allt han sagt är en lögn. Gärningsmannen har även förnekat misshandeln, detta trots att tre vittnen hade uppgett samma händelseförlopp i förhör.

Lunds tingsrätt dömer nu rasfrämlingen till ett års fängelse, dock ansåg de inte att misshandeln var tillräckligt ”rå och hänsynslös” för att rubriceras som grov. De klassar istället att misshandeln var av ”normalgraden”. Han döms även till att betala 17 400 kronor i skadestånd till kvinnan.

Källa: 
Sparkade kvinna medvetslös i cykelbråk 


  • Publicerad:
    2017-10-13 21:00