FINLAND. En kvinna ska ha gruppvåldtagits av åtta män på en Finlandsfärja. Svensk media basunerade ut att våldtäktsmännen var svenskar, men både vittnen och polis verkar bekräfta att förövarna snarare var afrikaner med svenskt medborgarskap.

Sammanlagt åtta svenska män har gripits misstänkta för en grov gruppvåldtäkt, i en hytt på Finlandsfärjan Amorella.

Ovanstående citat kommer från Aftonbladets artikel om en gruppvåldtäkt på en Finlandsfärja natten mot lördagen. Offret ska vara en kvinna i 45-årsåldern och förövarna uppges vara runt 25 år.

Vidare betonar Aftonbladet och andra medier att männen är ”svenskar”. Personer som utger sig för att vara vittnen påpekade dock tidigt att våldtäktsmännen var afrikaner. En kvinna skriver på Facebook:

Kvinnan var hysterisk och i upplösningstillstånd. Jag vill också poängtera att samtliga gärningsmän var av afrikanskt ursprung även om de mycket väl kan vara födda här.

Fria Tider uppger följande om två av de misstänkta personerna som verkar ha tagits till Sverige:

De båda misstänkta männen, varav en nu försatts på fri fot, är 24 respektive 27 år gamla enligt handlingar från rättsväsendet som Fria Tider tagit del av. En av de båda männen är tidigare åtalad för brott och den andre av dem har ett typiskt somaliskt namn.

Sex andra män uppges sitta anhållna i Finland och att brottet begicks på en Finlandsfärja har försvårat utredningen då man inte vet om det är det svenska eller finska rättsväsendet som ska ta tag i fallet.

Nordfront följer utvecklingen.

Källa:
En afrikan anhållen för våldtäkt på ålandsfärja


  • Publicerad:
    2015-02-02 13:45