INDIEN. En 11-årig flicka våldtogs i staden Patna i Jharkhand i nordöstra Indien. Våldtäkten var ett straff för att hennes bror ofredat en granne.

indien

Enligt nyhetsbyrån AFP var det en byledare som utdömde våldtäkten som straff för att offrets bror ofredat en kvinna som bor granne med de båda. Grannen som kände sig ofredad och hennes make klagade på flickans bror till byns ledare som då föreslog en våldtäkt som hämnd. Grannens make våldtog då flickan. Enligt flickans mor såg hela byn på utan att ingripa.

Gärningsmannen och byledaren är gripna för våldtäkten. Även den våldtagna flickans bror som ska ha försökt ofreda kvinnan har gripits. Äldre lokala rådmän fungerar, som i det här fallet, ofta som ett parallellt rättssystem på den indiska landsbygden.

– Det är en barbarisk händelse som har skett. De anklagade kommer inte att skonas, säger Sajal Chakraborty, utredare på polisen i delstaten Jharkhand till AFP.

Sexuellt våld i Indien har uppmärksammats allt mer de senaste åren. Den uppmärksammade gruppvåldtäkten 2012, som skedde på en buss, har lett till skärpta straff.

Källa:
11-årig flicka våldtogs som hämnd i Indien

Relaterade artiklar:
Dansk kvinna gruppvåldtagen i Indien
Ännu en europeisk kvinna våldtagen i Indien
Ännu en våldtäkt på barn i Indien
Två vita kvinnor våldtagna i Indien


  • Publicerad:
    2014-07-14 20:20