MALAYSIA. I sydöstra Asien är den inresande pedofilin utbredd, bland annat på Malaysia där flera män från andra delar av världen blivit dömda för pedofili. Det finns även en inbyggd pedofili i samhället där muslimer kan gifta sig med flickor yngre än 16 år.

Muslimerna på Malaysia har lyckats få ett undantag till giftermålslagen i landet. Enligt lagen måste man egentligen vara över 18 år för att kunna gifta sig men muslimska flickor under 16 år kan ingå i äktenskap genom tillstånd av en muslimsk domstol. Enligt organisationen Human Rights Watch har ungefär 16 000 flickor gift sig före sin 15-års dag.

Malaysia har länge varit ett populärt mål för pedofiler världen över och Storbritanniens värste pedofil genom tiderna, Richard Huckle, åkte fast i Malaysia och dömdes av en brittisk domstol i juni i år. Huckle åkte till Malaysia som ”ideell kristen” och arbetade som frilansande lärare och fotograf.

Domen blev 23 livstidsdomar för 71 fall av övergrepp som han erkänt men man tror att han egentligen våldfört sig på fler än 200 barn. Av sin dom kommer han minst att avtjäna 25 år i fängelse. Majoriteten av barnen kom från ett väldigt fattigt område i huvudstaden Kuala Lumpur. Klicka här för mer information om fallet Richard Huckle.

Det är fler länder i sydöstra Asien som har problem med pedofiler, bland annat Kambodja, Filippinerna och Indonesien. För att bryta upp pedofilkulturen önskas nu en specialstyrka med internationella kontakter av flera malaysiska samhällsaktivister.

Problemet finns dock inte bara bland malaysiska muslimer och inresande pedofiler, utan även inbyggt i rättssamhället. Det visar en nyligen utfärdad dom då en 14-årig flicka ska ha tvingats att gifta sig med en man som tidigare våldtagit henne. Mannen, som är 22 år, var på väg att bli dömd till spöstraff och fängelse upp till 30 år för våldtäkterna men han lyckades komma undan straffet genom att lämna in ett intyg om giftermål till domstolen samtidigt som kvinnan drog tillbaks sin anmälan.

Källor:
British pedophile gets life for Malaysian, Cambodian crimes
Våldtagen 14-åring tvingas gifta sig


  • Publicerad:
    2016-08-04 07:00