AFRIKA. En HIV-positiv man vid namn Eric Aniva jobbar som en av tio sexuella ”helare” i ett område i södra Malawi. Hans jobb är att under tre dagar våldta unga flickor som fått sin första mens. Om de inte genomgår ritualen kanske deras familj och by drabbas av sjukdom och död enligt traditionen.

peddo

HIV-smittade Eric Aniva klagar inte över sitt yrke som pedofil.

I södra Malawi i de sydöstra delarna av Afrika finns det i en hel del byar en pedofiltradition. Här tror man att en slags sexuell rening av kroppen behövs vid vissa tidpunkter i en flicka eller kvinnas liv. Eric Aniva som bor i en liten by är en av tio så kallade ”sexuella helare”, även kallad hyena, i området. När en flicka når puberteten och får sin första menstruation ska hon ”renas” genom att ha sex med en ”hyena”. För att utföra ritualen tar hyenan även betalt. Eric Aniva har jobbat som hyena i snart 31 år och har enligt egen utsago haft sex med 104 flickor sedan dess.

Traditionen säger att en kvinna ska renas vid flera tillfällen under sitt liv, bland annat vid sin första menstruation då kvinnan ska tillbringa tre dagar tillsammans med hyena och ha sex flera gånger. De andra tillfällena kan vara då en kvinna har blivit änka eller gjort abort.

— De flesta av dem jag haft sex med är flickor, skolflickor. Vissa av dem är tolv eller tretton år, men jag föredrar när de är äldre. Alla dessa flickor har funnit det njutningsfullt att ha mig som hyena. De är stolta och berättar för andra att den här mannen är en riktig man, han vet hur man tillfredsställer en kvinna, förklarar Eric Aniva.

Men flickor i byn har en helt annan uppfattning. De känner ett tvång om de inte genomgår ritualen eftersom traditionen säger att sjukdom och olycka kan drabba familjen och byn om den inte fullgörs. De tycker inte heller att det är trevligt. En ung flicka berättar:

— Jag kände att jag behövde göra det för mina föräldrar. Om jag vägrat hade mina föräldrar kunnat drabbas av sjukdom, eller än värre med döden, så jag var rädd.

Flickan berättar även att alla hennes kompisar har genomgått den ”sexuella reningen”.

Inte nog med att de unga flickorna våldtas så erkänner Eric Aniva att han är HIV-positiv. Men det är inget som han berättar för flickornas föräldrar. Han tjänar mellan 35 – 60 kronor per gång och hemma har han två fruar och fem barn – vad han vet. Pedofiltraditionen föreskriver nämligen också att man inte får använda kondom, vilket förstås gör det svårt för Eric att veta ifall han har fler barn eller inte.

Källa:
The man hired to have sex with children


  • Publicerad:
    2016-07-29 07:45