FINLAND. I Finland har nu polisen bekräftat att alla överfallsvåldtäkter i Helsingfors begås av invandrare.

WINIL

I Finlands huvudstad, Helsingfors, har det hittills i år begåtts 14 överfallsvåldtäkter där kvinnor våldtagits på offentliga platser. I tre av fallen var förövarna så kallade asylsökare och i de övriga elva fallen var personerna också av utländsk härkomst, rapporterar finska Yle.

När Yle skriver om nyheten på svenska väljer man att bara skriva att antalet våldtäkter på offentliga platser ökat och inte att invandrare var förövare i samtliga fall. I den svenska artikeln skriver Yle bland annat följande:

Polisen i Helsingfors ser en topp vad gäller antalet våldtäkter som begås på offentliga platser. Också de rasistiska brotten har ökat i antal enligt polisen, som höll en ovanlig presskonferens om säkerhetsläget i Helsingfors.

De två fenomenen presenteras alltså som två separata fenomen och genom att mörka att alla överfallsvåldtäkter genomfördes av invandrare gör tidningen det svårare för läsarna att dra den rimliga slutsatsen att rasistiska brott har ökat på grund av finländares frustration över massinvandringen och alla negativa saker den för med sig, som 14 överfallsvåldtäkter i en enskild stad.

Gammalt nyhetsinslag från Finland där invandrares överrepresentation som våldtäktsmän förklaras med kulturella skillnader.

Tidigare har polisen i Norge också bekräftat att alla uppklarade överfallsvåldtäkter i Osla under en lång period begicks av utlänningar.

Någon större debatt om invandrares kvinnosyn, hur överfallsvåldtäkterna kan ses som anti-vit rasism eller hur våldtäkter är ett traditionellt ockupantbeteende förekommer trots detta inte i offentligheten i Norden. Istället fokuserar feminister i Norden på att fler kvinnor måste bli brandmän och liknande.

Källa:
Utlänningar begår samtliga överfallsvåldtäkter i Helsingfors


  • Publicerad:
    2015-12-05 23:35