MASSINVANDRING. En 15-årig flicka blev tidigare i år gruppvåldtagen av sex invandrare i en matsal på skolan där hon gick. Trots att flickans skrik hördes in i andra klassrum, kom ingen till hennes undsättning.

34884sad-large

Händelsen inträffade i maj på en skola i by Graz i Österrike. Enligt talesmannen på åklagarmyndigheten, Hansjörg Bacher, ska sex ungdomar ha dragit den 15-åriga flickan genom skolgården och in i matsalen. Där blev hon brutalt gruppvåldtagen.

Flera elever, både pojkar och flickor, ska ha varit vittnen till delar av våldtäkten, men ingen ingrep för att stoppa den. Elever har också rapporterat om att flickans skrik och rop efter hjälp hördes in i andra klassrum, men att ingen av lärarna gick ut för att undersöka vad det var som pågick.

Det var inte förrän hösten 2015 som flickan trädde fram och berättade om händelsen. Detta i samband med att lärare hade ett samtal med henne gällande mobbning. Våldtäktsmännen gick då inte längre på den aktuella skolan.

Samtliga av gärningmännen var invandrare. Fem av dem av afrikanskt ursprung. Samtliga var också 14 år gamla då våldtäkten begicks, och då de  heller inte var straffmyndiga, kunde de heller inte lagföras.

Källor:
Girl ’gang raped’ in school dinner hall
Austria: School girl group raped in front of class mates by six immigrants


  • Publicerad:
    2015-12-08 15:45