FINLAND. En 26-årig afghan har dömts till livstids fängelse för våldtäkt och mord på en 17-årig flicka i Finland. Enligt domen ska flickan ha bränts levande.

Jonna Männistö

Ramin Azimin och offret Jonna Männistö.

Det var i slutet av januari i år som 17-åriga Jonna Männistö våldtogs och mördades av sin föredetta pojkvän, Ramin Azimin, ursprungligen från Afghanistan. Männistö ska tidigare ha gjort slut med invandraren som ville gifta sig och få barn med henne. Gärningsmannen ska ha bott i Finland under en längre tid men var inte finsk medborgare utan han hade endast finskt uppehållstillstånd.

Mordet inträffade under en dag då Azimin reste från Helsingfors till Björneborg och hämtade upp 17-åriga flickan. Han skulle ge henne skjuts till Kumo men på vägen dit stannade han vid Kulla i Ulvsby. Där ska han ha våldtagit Männistö och sedan band han fast henne i ett uthus där han hällde bensin över hennes kropp och sedan tände på. Enligt domen ska Männistö ha bränts levande.

Ramin Azimin greps misstänkt för mordet och åtalades sedan vid Satakunta tingsrätt som valde att döma honom till livstids fängelse för mordet och den grova våldtäkten. Han dömdes också för grov skadegörelse och trafikförseelse.

Mördaren sa direkt efter domen att han kommer att överklaga den till Hovrätten.

Källa:
Afganistanilainen Ramin Azimi syyllinen Jonnan murhaan!!


  • Publicerad:
    2015-12-03 15:20