BROTT. Två utländska ungdomar greps under onsdagen misstänkta för att ha rånat en kiosk med kniv och därefter ha våldtagit en tonårsflicka som var ensam på jobbet. Männen misstänks också för att ligga bakom ytterligare en våldtäkt.

Det var under söndagskvällen vid åttatiden som en kiosk på västkusten i Osla blev rånad av två utländska ungdomar med kniv. Gärningsmännen ska ha hållit en kniv mot halsen på en tonårsflicka som var ensam på jobbet och de hotade till sig ett okänt pengabelopp. Efter rånat blev flickan grovt våldtagen.

Till VG beskriver Grete Lien Metlid, sektionschef för våld- och sexualbrott, händelsen som mycket brutal.

— Det var ett mycket brutalt rån. I tillägg utsattes den unga flicka för ett allvarligt sexuellt övergrepp.

Gärningsmännen greps i närheten av Glassmagasinet på Stortorvet i Oslo under onsdagen. Detta efter att en väktare hade känt igen ungdomarna. De båda ska också vara misstänkta för en annan våldtäkt. Även denna ska ha inträffat under onsdagen.

Gärningsmnnen, som uppges vara mellan 16 och 17 år gamla, ska ursprungligen komma från Tanzania och Afghanistan.

Helene Elness, tonårsflickans advokat, säger till VG att hennes klient är lättad över gärningsmännen är gripna.

— Det betyder mycket för hennes trygghet. Hon är inställd på att de inte ska få förstöra hennes liv, men det är en helt förfärlig händelse som hon blivit utsatt för.

Flickan, som går på gymnasiet och arbetar deltid i kiosken, har sagt att hon önskar att få komma tillbaka till skolan och jobbet, enligt advokaten.

Publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.

Källor:
16-åring voldtok kvinnelig ansatt under kioskran i Oslo
Tenåringsjente voldtatt under kioskran


  • Publicerad:
    2015-12-04 08:20